Начало Икономика Пътищата Видин-Димово и Враца-Криводол ще се ремонтират основно

Пътищата Видин-Димово и Враца-Криводол ще се ремонтират основно

от Mariana Gomileva
4198 преглеждания

Ремонти на „Петрохан“ | снимка: АПИ

На последното си заседание днес Министерският съвет е отпуснал още 32 млн. лв. за ремонт на пътища в Северна България, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). След правителственото заседание регионалният министър Лиляна Павлова коментира, че за Северозападна България са предвидени още 19 млн. лв. само от днешното решение на правителството.

„Това е новата променена политика на правителството за целенасочено финансиране на пътната мрежа в Северна България с фокус върху Северозападна България“, каза министър Павлова.

С последните отпуснати 19 млн. лв. ще се ремонтират 35 км от пътя Видин-Димово и обхода на Враца. Според Павлова така ще се улесни транзитния трафик към Дунав мост и „живота на хората в района“, като ще приключат и проблемите с разрушения път през Димово. Предвиждат се ремонти на пътя Враца – Криводол, ще се улесни и достъпът до Белоградчишките скали, по думите на министъра.

Министър Павлова коментира, че се надява целият участък от път Е79 Видин-София да бъде завършен до края на годината. Скоро трябва да се започне реконструкция около 41-ви километър на магистрала „Хемус“, където има повредена плоча, на тунелите „Ечемишка“, „Витиня“ и виадук „Елешница“. Ремонт ще има и на важни трасета в съседните области Плевен, Велико Търново и Ловеч, което трябва да улесни пътуването от Източна и Централна България. За тази година одобрените допълнително пари за ремонти са близо 100 млн. лв., извън предварително планирания бюджет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Парите ще са само за реконструкции в Северна България.

По европейската програма „Региони в растеж“ са осигурени още 70 млн. лв. за Северна България. С тях ще се ремонтират пътя за пещера „Леденика“, прохода „Петрохан“, Габрово – Севлиево и други отсечки. Пълният списък може да изтеглите тук: MRRB

Вижте и карта с предвидените за ремонт пътища:
MRRB

Подобни статии