Начало Новини Представители на Туристически информационен център – Белоградчик участват в „Туризъм триатлон”

Представители на Туристически информационен център – Белоградчик участват в „Туризъм триатлон”

от svilen
1138 преглеждания

Представители на община Белоградчик участват в обученията по проект „Туризъм триатлон: пешеходен, вело и кану туризъм от Железни врати до Златорожието”, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България – Сърбия. Партньори по проекта сa туристическите организации към общините Неготин и Кладово и Агенцията за регионално развитие и бизнес център Видин.

Първото интерактивно обучение бе изключително полезно по отношение на работата на заетите в сферата на туризма, чрез придобиване на знания и умения относно анимацията и аниматорските програми в туризма .

На 10 и 11.07 2014 г. бе проведен вторият семинар на тема „Маркетинг в туризма”. Лекторът Сандра Апостолова запозна участниците с развитието и прилагането на различните маркетингови стратегии, подобряване качеството на предлаганите услуги в сферата на туризма, понижаването на разходите, увеличаване ползите за клиента, създаването на нови или подобряването на вече съществуващи продукти, развитие на нови търговски ниши и т.н.

Общата цел на проекта „Туризъм триатлон” е свързана с насърчаване на трансграничното сътрудничество и принос за социалното и икономическото развитие на трансграничната зона между Сърбия и България, чрез разработване на съвместен туристически продукт и промотиране на трансграничната зона, засилване на капацитета на местната общност в областта на туризма и принос към развитието на селските региони от двете страни на границата.
Предстои третият, заключителен, семинар по проекта, който ще се проведе в общините Неготин и Кладово.

Подобни статии