CodeWeek Враца търси желаещи да работят в IT сектора

CodeWeek Враца търси желаещи да работят в IT сектора

Хакерите във Враца днес подаряват по една бонус точка за входните тестове по програмиране | снимка: “Враца софтуер общество”

Враца отново ще стане център на IT обучения. На 22 и 23 октомври се организира CodeWeek Враца, съобщават от „Враца софтуер общество“. Участието в събитието е напълно безплатно и всеки може да научи възможностите за работа в IT сектора, предвидени са лекции и практически обучения.

„CodeWeek Враца има една основна цел: да те запознае отблизо с най-популярните възможности за професионално развитие в ИТ сферата. Това ще стане като те срещне с професионалисти-практици, които ще ти разкажат, защо ИТ специалистите са толкова високо платени, има ли смисъл да се захващаш с това и от къде да започнеш. Като дори ще имаш възможност на практика да се докоснеш до избраната от теб област и да си изцапаш ръцете с малко работа“, разказват организаторите.

Лекторите на обученията са професионалисти с опит в сектора. Заниманията ще бъдат в Природо-математическата гимназия „Акад. Иван Ценов“. Модулите са общо 14, всеки може да избере на кой да присъства. Групите са обучения ще са 10-15 души и освен да слушат и гледат, участниците после ще покажат как прилагат уменията си на практика. Събитието е отворено за всички – ученици, студенти, работещи и безработни, които искат да придобият нови умения. Финансирането е изцяло от спонсори, чиито имена скоро ще бъдат съобщени, обещават от „Враца софтуер общество“.

Днес в центъра на Враца можете да минете през шатрата на хакерите, да научите повече неща за CodeWeek и за предстоящите през ноември курсове. Ако кажете и кодовата дума „Леонардо“, ще ви подарят 1 бонус точка към резултата от входящите тестове за записване в курсовете по програмиране. CodeWeek Враца е част от европейската Codeweek седмица.