Начало Градска среда Строят ново спортно игрище в Козлодуй

Строят ново спортно игрище в Козлодуй

от Mariana Gomileva
210 преглеждания

Първа копка на новото спортно игрище в Козлодуй / снимка: Община Козлодуй

В Козлодуй започва изграждането на мултифункционално игрище за спорт. Нa 13 май 2024 г., с първа копка стартираха строителните дейности по изграждането на обект „Мултифункционални игрища за спорт с покритие и обслужваща сграда”. На откриването на обекта присъстваха кметът на община Козлодуй Маринела Николова, заместник-кметовете Зорница Симеонова и Гълъбин Младенов, представители на фирмата изпълнител на проекта, строителния надзор и общинска администрация. Отец Пламен отслужи водосвет за здраве и успешна работа.

Първа копка на новото спортно игрище в Козлодуй / снимка: Община Козлодуй

През 2024 г., Община Козлодуй сключи споразумение с Министерство на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на обект, в размер на 4 769 100 лв.: „Мултифункционални игрища за спорт в кв. 259, в гр. Козлодуй – Спортен комплекс Арена Козлодуй”.

Спортното съоръжение ще бъде пригодено за упражняване на няколко вида спорт като футбол, баскетбол, волейбол, тенис на корт, хандбал, спортни и народни танци, бойни изкуства, йога и аеробика.

С площ над 2 400 кв. м., комплексът ще позволява да се провеждат освен състезания от спортен характер, също и изложби, концерти или друг вид събития. Покривната конструкция е с модерна визия, осигуряваща необходимата дневна светлина, но същевременно спираща UV лъчите. Комплексът ще бъде централно топлоснабден. Габаритите на тренировъчните полета съответстват на изискванията за провеждане на спортни срещи от местно и регионално ниво. Той ще е ситуиран на достъпно пешеходно разстояние от центъра на града, но същевременно далеч от автомобилния поток. В рамките на проекта, извън съоръжението, се предвижда изграждането на сух фонтан, зони за сядане, за игри на открито, сцена за изложби или представления на открито.

Проектът е изготвен във връзка с инвестиционните намерения на Община Козлодуй за подобряване на спортната база и с цел постигане на здравословна, безопасна и естетическа среда за обучение, спорт, отдих и създаване на равни условия за развитие на лицата в неравностойно положение, чрез въвеждане на мерки за общодостъпна среда.

Планираната продължителност на работа по изграждане на обекта е 360 календарни дни.

 

Източник: Община Козлодуй

 

Подобни статии