Начало Забавления Започват Панаирните дни в Оряхово

Започват Панаирните дни в Оряхово

от Mariana Gomileva
1600 преглеждания

С тържествена литургия в храм „Свети Георги“ тази сутрин започнаха празниците на Оряхово. На големия християнски празник Успение Богородично гражданите и гостите на града се помолиха за здраве и благополучие. Художествената програма на Панаирните дни започва от 17 часа, когато се открива пленера за художници на името на проф. Марин Върбанов в къщата-музей Дико Илиев. Това е 14-тото поредно издание, в което художници ще рисуват Оряхово, Дунав, островите, хората и бреговете. Детският пленер започва на другия ден в галерия „Проф. Марин Върбанов“. 

Утре в 9.30 ч. на пл. „1300 години България“ ще бъде дадено началото на Петата Лятна Спартакиада, след това в зала „Арена Оряхово“ ще има турнир по борба. Вечерта от 19 часа е Дефилето на духовите оркестри и официалното откриване на Панаирните дни. Дефилето и празникът ще е на площад „Дико Илиев“, където от 21 часа ще има концерт на Васил Найденов. 

През следващите дни празниците продължават със спортни турнири, ателиета за деца, изложби, изпълнения на духови оркестри и фолклорна програма. 

 

 

 

Подобни статии