Начало Забавления Великденска работилничка у дома

Великденска работилничка у дома

от Mariana Gomileva
1141 преглеждания

Изложба в Монтана по време на първото издание на „Великденска работилничка“ / снимка: архив на ОМД-Монтана

За трета поредна година Младежкият дом в Монтана организира Великденска работилничка. И този път желаещите да се включат трябва да творят в домашни условия.

Ето какво споделиха организаторите: „Развихрете вашето въображение и уловете моментите – боядисване на яйца, изработване на великденски украси, декорации, сувенири и картички от своята импровизирана домашна работилничка. Търсим оригинални идеи и техники, използвани от вас в изработването на различните великденски творения. Запечатайте ги в снимки и ни ги изпратете e-mail адрес: omd_fotokonkurs@abv.bg. Участниците задължително трябва да посочат трите имена, възраст, училище, клас и телефон за връзка. Крайният срок за участие е 9 май 2021 г.“.

Във Великденската работилничка могат да се включат ученици от I до VIII клас, които ще бъдат разпределени в две възрастови групи: Първа възрастова група I – IV  клас и втора възрастова група V – VIII клас. Снимките на участниците ще бъдат оценени от жури, което ще определи победителите, както и снимките с най-интересните и оригинални великденски изделия. Отличените фотографии ще бъдат включени във виртуална изложба във Фейсбук страницата на Общински младежки дом – Монтана.

Целта на работилницата е да стимулира творческите заложби на деца и ученици и поощряване интереса им към съхраняване на българските традиции в отбелязването на един от най-значимите християнски празници – Великден.

Източник: ОМД – Монтана

Подобни статии