Начало Новини Къщички за книги вече има и в Белоградчик

Къщички за книги вече има и в Белоградчик

от svilen
2020 преглеждания

Инициативата „Къщички за книги“ вече е и в Белоградчик, съобщиха от общината. Националната кампания за свободен достъп до книги има за цел да привлече вниманието на децата и да предизвика интерес към четенето, като едновременно с това се помогне за преодоляване на проблемно поведение. В Белоградчик „Къщичките“ са поставени в градската „Алея на здравето”, пред Младежки дом и Пприродоисторическия музей в края на парка.

Източкик: община Белоградчикv

Източкик: община Белоградчик

Идеята за подобна „Библиотека на открито” е възникнала през 2009 година в САЩ. Оттогава тя обикаля света и на много места изникват малки къщички – библиотеки, в които има книги за четене със свободен достъп до тях, обясниха от общ. Белоградчик. Инициативата за книгите в града е на местната Комисия за за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към общината. Надеждите са, че повече интерес към четето. грижата за книгите и своеобразните библиотеки ще помогне за преодоляване на проблемното поведение.

Новата придобивка беше представена пред група ученици от Милена Иванова, секретар на общинската комисия, и от Зорница Иванова, педагог в Детски комплекс – Белоградчик и член на комисията. Милена Иванова изказа благодарности за реализирането на тази идея на общинска администрация и издателска къща „БАРД”, която е предоставила безвъзмездно ученическа литература за къщичките. Обществените възпитатели Мирослава Николова и Иванка Петрова призоваха децата да бъдат съвестни, да пазят къщичките и книгите, а когато видят нарушение, веднага да сигнализират.

Подобни статии