Начало Новини SEVEROZAPAZENABG.COM с нова визия за посрещането на 2021 г.

SEVEROZAPAZENABG.COM с нова визия за посрещането на 2021 г.

от Mariana Gomileva
1207 преглеждания

Чувалът с подаръци от нас е вече готов! С много грижа и любов подготвихме за всички читатели на сайта www.severozapazenabg.com цял куп изненади, които ще запалят любопитството ви, ще изострят пътешественическия ви дух, ще засилят патриотичния пламък в сърцата ви и ще ви накарат да почувствате, че северозападна България е едно скрито съкровище с много потенциал и наистина е северозапазена.

Изпращаме една година, която постави предизвикателства пред всички и превърна жаждата ни за пътуване в нещо още по-очаквано. Преминахме през динамични събития, намирахме сили в спомените за славните времена по земите ни, зареждахме се с вдъхновение с оригиналното изкуство на талантите в нашия край, забавлявахме се, доколкото можем, с алтернативни варианти на традиционните за северозападна България събития и открихме нови начини да контактуваме със света. Безспорно 2020 беше година на промени. Затова и екипът на СЕВЕРОЗАПАЗЕНА БГ реши да поднесе точно това на читателите си като подарък за Коледа – красива промяна!

Ето как изглежда тя:

Още с първоначалното отваряне на страницата www.severozapazenabg.com ще ви направи впечатление новата осъвременена визия на всички графични елементи. Веднага изпъква нашият слоуган, който е основната причина за съществуването на тази интернет платформа – „Преоткрий Северозапада, запази България!“. Логото с цветовете на националния ни флаг, допълнително са едно намигване от онова място на север в географската карта на страната ни, което има свой несравним дух.

И за да се пренесете веднага в северозападна България, сме ви улеснили с актуална информация в реално време за климатичната обстановка в трите области: Видин, Монтана и Враца. Така сами вече долавяте колко примамлива в многообразието си е тази земя. Докато в града над Околчица вали дъжд например, на брега на Дунав може да забележите слънчево време, идеално за туризъм и лежерни разходки.

Естествено, няма как да пропуснем преди да ви поведем с нас и да ви се представим. Още в началната лента на сайта може да видите каква е нашата мисия, как да се свържете с нас, кои са сред приятелите ни, с които си помагаме и разбира се как може да достигнете до хиляди други потребители, рекламирайки дейността си на нашия сайт.

Готови? Три, две, едно, потегляме…

Няма как да стигнеш далече, ако не помниш откъде си тръгнал. Това е доказана мъдрост. Затова на първо място в основната секция на сайта правим реверанс към миналото и корените на хората от северозападна България. В ИСТОРИЧЕСКА РАЗХОДКА може да научите за историята на Северозапада от древността до наши дни, да погледнете ретро дневника с любопитни събития през годините или да почерпите вдъхновение от информация за живота и делата на емблематични личности от северозападна България. Разгледайте древния Северозапад!

В ОБЛАСТИ ще откриете карти на общините в областите ВИДИН, МОНТАНА и ВРАЦА и статии с най-разнообразна тематика, свързани със съответните населени места. И тъй като река Дунав сама по себе си носи много живот и енергия, сме добавили и секция за всички събития, свързани с нея. Разгледайте просторния Северозапад!

В ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ сме поместили интересни факти за известни местни исторически обекти, любопитни статии за красивата природа наоколо с информация за специфичната флора и фауна, водопадите и характерните скални образувания. Отделно можете да видите с какво се отличават пещерите в района и защо привличат изследователи от цял свят, както и кои са манастирите, в които векове наред съхраняват духовността и вярата на българите. Разгледайте красивия Северозапад!

В ТРАДИЦИИ ще откриете секция с етно тематика, която включва богат речник на турлашкия диалект и списък с традиционни турлашки песни, изпълнявани от дедите ни. И тъй като културното и фолклорно наследство завещано именно от предшествениците на хората в северозападна България са огромни, тук може да откриете актуална информация за всякакви празници и фестивали, които се организират и в наши дни. Разгледайте забавния Северозапад!

Ето, че стигаме до най-вкусната част – така характерната местна кулинария и опияняващо вино. В КУЛИНАРИЯ и ВИНО ви очакват материали за вкусни ароматни гозби и традиции във винопроизводството с най-актуалните тенденции в тези важни за туризма направления. Разгледайте вкусния Северозапад!

И като споменаваме ключовата за сайта дума – „туризъм“, в специалнта секция ТУРИЗЪМ сме поместили най-добрите места за настаняване в района. Добавили сме и културните средища с пълен списък на всички читалища в северозападна България, разпределени по области с линкове към контактите им, статии свързани с изобилието от интересни музеи и отделен подраздел за всякакви други институции, които се грижат за съхраняването на историята, културата и духовността в този край. За да ги усетите пълноценни, може да изследвате и някой от маршрутите, които ви предлагаме за интересна пълноценна туристическа обиколка или да почерпите информация от впечатленията на хора минали по тези места в раздела с пътеписи. Разгледайте интересния Северозапад!

Основната идея на сайта СЕВЕРОЗАПАЗЕНА БГ е да се види, че северозападна България е място, на което си струва да се инвестира и районът заслужава да бъде „вдигнат“ икономически. Затова в секция ПРОЕКТИ сме включили статии, свързани с местната икономика и международните инициативи. За финал, не сме пропуснали и интересни материали на тема спорт. Разгледайте активния Северозапад!

Това са основните промени, които подготвихме за улеснение на всички наши читатели. Поднасяме ви ги с много топли чувства и патриотизъм, за да сме заедно и занапред в каузата да съхраним и облагородим това прекрасно кътче от родината ни – СЕВЕРОЗАПАЗЕНА БЪЛГАРИЯ!