Начало Икономика Vratsa Software организира нови безплатни курсове за програмисти

Vratsa Software организира нови безплатни курсове за програмисти

от Mariana Gomileva
902 преглеждания

Специализираното училище във Враца организира курс по основи на програмирането за подготовка при кандидатстване в Software University, съобщиха от училището. Курсът на Vratsa Software e за програмиране с Java и продължава осем седмици. Заниманията са по веднъж в седмицата – събота или неделя. Началото е на 7 май, а приемният изпит в Софтуерния университет е на 3 юли.

Както и другите курсове, и този за приемния изпит са напълно безплатни. Записването става много лесно онлайн. За тези, които искат да се обучават в София, Университетът организира курс за основи на програмирането и в София. Началото също е на 7 май, а часовете са всяка събота. Кандидатстването за начинаещи е отворено до 27 април, включително.
За кандидатите, които не могат да присъстват, има възможност и за дистанционни курсове.

Vratsa Software e център за обучение на IT специалисти във Враца. Създаден е от програмистите Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов след като спечелиха конкурса на фондация „Reach for Change“, представен в България от „Нова ТВ“. Целта им, описана от тях самите, е да се създаде IT – общество във Враца и врачани да работят предизвикателна и добре платена работа в родния си град.

Подобни статии