Начало Култура 25-метрово българско знаме и народни хора за 3-ти март във Враца

25-метрово българско знаме и народни хора за 3-ти март във Враца

от Mariana Gomileva
821 преглеждания

Над 1 500 български знамена на учениците от І и ХІІ клас, по повод предстоящия Национален празник – 3 март, ще раздаде кметът на Община Враца – Калин Каменов. В патриотичната проява, която ще се състои на 2 март, ще се включат и заместник – кметовете Петя Долапчиева и Мария Попова, председателят на Общински съвет – Нели Стоянова и зам.- председателят на Общински съвет – Враца – Владимир Христов.

Родолюбивата инициатива се организира от Община Враца и се провежда за пета поредна година. В същия ден българския трикольор за предстоящия празник ще получат и учениците от Обединено училище „Христо Ботев”- с. Баница и Обединено училище „Св. св. Кирил и Методий” – с. Девене и Обединено училище „Св. Климент Охридски” – с. Тишевица. Първокласниците ще получат своите знамена в рамките на патриотичен урок, който ще се проведе в детския отдел на Регионална библиотека „Христо Ботев“, организиран от културната институция.

До момента, в рамките на патриотичната проява, Община Враца е раздала над 11 000 знамена.

С празнично шествие, водено от 25-метрово българско знаме, ще бъде дадено началото на отбелязването на Националния празник на България – 3 март.

По традиция, трикольорът ще бъде носен от ученици-отличници, спортисти, танцьори, както и официални лица.
Пъстрата колона ще тръгне в 10:30 часа от пространството пред „Тракийска принцеса” и ще премине по булевард „Никола Войводов”, ул. „Лукашов” и площад „Христо Ботев”.

В 11:00 ч. на централния площад ще започне официалната церемония по издигане на българския флаг, в която участие ще вземат военнослужещи от Военно формирование 54 990 – Враца, Негово високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий и свещенослужители от Врачанска Митрополия, средношколски хор при СУ „Отец Паисий”, актрисата от Драматично-кукления театър – Враца – Цветана Горкиева и първокласничката от СУ „Христо Ботев“ – Ивайла Каменова. Поздрав към присъстващите ще поднесе кметът на Община Враца – Калин Каменов.

След края на тържествения ритуал, пъстро българско хоро ще се извие на централния площад, под звучните песни на Радостина Димова и Румен Иванов от дует „Пирин”.

Източник: Община Враца

Подобни статии