Начало Новини Okružni savetodavni odbor za turizam u okrgu Vidin proveo je svoje prvo zasedanje za 2013. godinu.

Okružni savetodavni odbor za turizam u okrgu Vidin proveo je svoje prvo zasedanje za 2013. godinu.

от svilen
937 преглеждания

Savetodavni odbor za turizam u okrugu Vidin, 11. januara 2013. godine održao je sveje prvo zasedanje za ovu godinu. Sedenicom je predsedavao inženjer Ljuborim Nizamov, zamenik okružnog upravnika.

Članovi odbora diskutovali su o zajedničkom učešću opština iz okruga na međunarodnoj turističkoj berzi „Vakancija Ekspo 2013.“, koja će biti održana u Sofiji od 14. do 16. februara 2013.

Do 14. januara 2013. oni koji žele da učestvuju na sajmu traba da informišu izvršnog direktora Agencije za regionalni razvoj i biznis centra, Evtima Stefanova, o visini svojeg finansijskog učešća u vezi sa iznajmljivanjem izložbenog štanda, saopštila je okružna uprava.

Na današnjoj sednici dipl. ing. Nizamov dodelio je povelje za doprinos u organizovanju i učešću okruga Vidin na međunarodnoj turističkoj berzi „Vakancija Ekspo – 2012“ i na sajmu Gornja Rajna 2012. u gradu Ofenburgu, Nemačka. Nagrađeni su opština Vidin, opština Belogradčik, opština Čuprene, opština Kula, Agencija za regionalni razvoj i biznis centar – Vidin i Informacijski biznis centar – Belogradčik.

Na kraju sednice bio je predstavljen i projekat  „TRANSDANUBE – Konstantni transport i turizam duž toka reke Dunav“, u kom je Okružna administracija Vidina partner.

Projekat se ispunjava po Programu za transnacionalnu saradnju Jugoistočne Evrope 2007.-2013. Osnovni ciljevi projekta su razvoj „Konstantne mobilnosti” duž toka reke Dunav, koristeći železnički, putni, biciklistički i morski transport, s ciljem poboljšanja pristupa i pojednostavljivanja razvoja turizma u čitavoj dunavskoj oblasti.

no images were found

Подобни статии