Начало Еврофинансиране Предприемачеството в туризма в Северозапада – в ръцете на младите хора

Предприемачеството в туризма в Северозапада – в ръцете на младите хора

от Mariana Gomileva
763 преглеждания

Българо-сръбска група младежи пред изба Боровица край Белоградчик, след обучение по сомелиерство по трансграничен проект / снимка: Мариана Гомилева

Във връзка с реализирането на проект „СТЪПКИ“ Община Видин отправя покана към младите хора, които се интересуват от започване на собствен бизнес в областта на туризма за участие в подбор за предстоящо обучение по предприемачество.

Търсят се младежи над 18 години от областите Видин, Враца и Монтана, жители на трансграничния регион България – Сърбия, които са все още ученици, с предстоящо завършване на своето средно образование или студенти, както и безработни.

Обучението ще се проведе като част от проект „Укрепване на туристическото предприемачество и насърчаване на услугите – СТЪПКИ”, № CB007.2.13.077, реализиращ се по Програмата Interreg-ИПП за трансгранично сътрудничество България – Сърбия 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз.

Обучението ще бъде организирано и проведено с 3 смесени групи от по 45 обучаващи се от Сърбия и България от целевия трансграничен регион. В продължение на 3 дни те ще получат знания относно стартирането на собствен бизнес в сферата на туризма, необходимите основни управленски и комуникационни умения и провеждането на маркетинг и реклама на дейността.

Българо-сръбска група на обучение по сомелиерство / снимка: Мариана Гомилева

За кандидатстване е необходимо да изпратите своя автобиография до 30 октомври 2020 г., на електронна поща sangelova@vidin.bg.

Подборът на участниците ще се извърши от Община Видин. Ако отговаряте на изискванията, ще бъдете поканени на интервю в периода 3-4 ноември 2020 г. в гр. Видин.

Проект „СТЪПКИ” има за цел повишаване качеството на туристическите продукти и услуги в трансграничния регион и разработване на нови чрез повишаване на квалификацията и стимулиране на предприемачеството сред младежите.

Водещ партньор е НЧ „Братство 1869”, който си партнира с Община Видин (България) и Сдружение на гражданите „Понишавие” гр. Пирот (Сърбия).

Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България – Сърбия 2014-2020 г.

За контакти: Община Видин 3700, гр. Видин, пл. „Бдинци” 2

Тел: +35994/ 609 442, e-mail: sangelova@vidin.bg, www.vidin.bg

 

Източник: Община Видин, (снимките са ориентиращи и са обвързани с друг подобен проект)

 

Подобни статии