Начало Новини Почитатели на музиката и четенето с богата програма в Монтана

Почитатели на музиката и четенето с богата програма в Монтана

от svilen
2110 преглеждания

Музикални забавления и събития за почитатели на четенето ще радват Монтана в следващата седмица. На 19 юни в Художествена галерия “Кирил Петров” ще има концерт на “Мъжки хор и приятели” към читалище “Разум-1883” – Монтана. Началото е от 18.30 ч., входът е свободен. Ръководител на хора е Марио Пенев, а диригент – Снежина Георгиева.

На 20 юни започва поредица от концерти, също организирани от читалището. Началото им е от 17.30 часа, отново в Художествената галерия ще има изпълнение на класа по китара с преподавател Валери Маринов. На следващия ден в същия час е концертът на класа по ударни инструменти с ръководител Румяна Борисова, а на 22 юни – този на учениците по пиано с преподавател Нина Петрова.

На 29 юни в Младежкия дом почитателите на музиката могат да слушат изпълнения на творци от Обединена школа по изкуствата “Добри Христов”  с техния Годишен концерт. Началото е от 18 часа.

Преди това, от 18.30 часа на 20 юни ще се проведе концерт-спектакъл Le Grand Tango с участието на Симфониета – Видин, Чавдар Крумов, Йорданка Иванчева – Крумова и клуб SofiaTango. Диригент ще бъде Свилен Симеонов, а солист – Ралица Петкова, която ще изпълнява на цигулка мелодиите на популярни аржентинки творби – танга и милонги. Билетите вече са пуснати за продажба в Младежкия дом.

На 19 юни от 18 часа в Регионална библиотека – Монтана ще има представяне на книгата “Белязаните лебеди” на Елена Павлова. На 22 юни е планирана вечер с творчеството на поетесата Мария Донева. Началото е от 17.30 часа.

Подобни статии