Начало Новини Отличия за служителите в МВР-Видин и МВР-Враца за професионалния им празник

Отличия за служителите в МВР-Видин и МВР-Враца за професионалния им празник

от Mariana Gomileva
570 преглеждания

Автомобили на МВР-Видин / снимка: БНР

С Указ №1 от 5 юли 1879 г. на княз Александър I Батенберг се създава Министерство на вътрешните работи /дела/ в състава на първото българско правителство. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов. Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него институции. В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи: ветеринарното дело, което отпада през 1893; управлението на пощите, което свършва през 1882 г.; а през 1885 г. то се освобождава и от обществените дела.

94 полицаи, огнеборци и служители от администрацията на МВР в област Видин са наградени по случай празника на българската полиция.

Ето официалното поздравление от старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР-Видин:

В навечерието на  5-ти юли и отбелязването на 141-та годишнина от създаването на МВР най-сърдечно поздравявам всички служители от териториалните структури на министерството в област Видин по случай професионалния празник.

Позволете ми да изразя благодарност към Вас за професионализма, куража и постоянството при изпълнение на дълга ни към обществото и каузата Видинска област да бъде спокойно място, с добър обществен ред и сигурност за жителите и гостите на целия регион.

Настоящата година, с възникването и развитието на пандемията изправи света, Европа, страната, региона и нашата институция пред нови, непознати ни досега предизвикателства. Към задълженията ви по опазване на обществения ред и противодействие на престъпността във всичките й форми бе добавено осъществяването на активна контролна дейност по спазване на регламентираните противоепидемични мерки. А това отне и отнема немалко време и ресурс. Гордея се, че проявихте силата да се справите достойно и с това изпитание, изискващо допълнително натоварване.

Колеги, пожелавам на всички Вас, на вашите семейства – на децата и родителите ви, на близките и приятелите ви  – радост, благополучие, оптимизъм и успехи в начинанията.

Използвам случая да благодаря на институциите и местната власт в област Видин за професионалното партньорство и успешната съвместна работа. Празникът е повод за пожелания и равносметка. А равносметката е ясна – заедно се справяме и успяваме. Предизвикателства предстоят, а всички ние ще продължим напред със силата на професионализма, мъдростта и опита.
Честит празник!

Враца

Министърът  на вътрешните работи Младен Маринов награди с  „Почетен знак“ на МВР-ІІ степен директора на МВР Враца старши комисар Янко Янколов. Наградата  е  за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните си задължения

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов  награди  с  „Колективна парична награда“ два екипа (19 служители) криминалисти от РУ Враца и ОД МВР Враца. Наградите са за постигнати високи резултати  в служебната дейност, конкретен съществен принос при изпълнение на служебните си задължения.

Директорът на МВР Враца старши комисар Янко Янколов награди с „Писмена похвала“ общо 89 служители от всички районни управления в областта. Наградите са за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи.

Двама служители на МВР Враца са наградени  с „Обявяване на благодарност“. Наградите са от административния секретар на МВР Бойко Славчев.

Наградени са и служители от РДПБЗН Враца по повод празника на МВР.

За постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните си задължения и по случай професионалния празник на МВР, с „Почетен знак“ на МВР – III степен е награден младши експерт Людмил Гешев – началник на дежурна смяна в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Враца към Регионална дирекция  „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Враца. Наградата  е от министъра на вътрешните работи.

За съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи и във връзка с професионалния празник на МВР, с отличие „Писмена похвала“ са наградени 11 служители на РДПБЗН-Враца. Наградите са от комисар Кирил Василев – ВПД директор на РДПБЗН Враца, допълниха от врачанската полиция.

Източник: МВР-Видин, МВР-Враца

Подобни статии