Начало Новини Preko 500 turista posetilo je „Kaleto“ u Mezdri

Preko 500 turista posetilo je „Kaleto“ u Mezdri

от svilen
1516 преглеждания

Izvor: Bugarski nacionalni radio, radio Vidin

Autor: Petko Kotlarski

Калето. Мездра

Sasvim je realna mogućnost Arhitektonski kompleks „Kale“ u Mezdri da postane osnovna turistička atrakcija opštine. Po prvi put, 3 nedelje nakon otvaranja, ovo mesto je posetilo 562 turista. Od njih 188 su učenici i penzioneri, a 79 su studenti, saopštio je rukovodilac objekta dipl. inž. Dimitar Pavlov. Prve organizovane grupe su iz Praveca i Etropole, tvrđavu su posetili i Holanđani, Englezi, Česi i jedan Japanac. Domaćini već nude i suvenire – magnete, medaljone i hemijske, a takođe i luksuzno izdanje istorije Mezdre.

Tim se oslanja i na reklamu. Zbog toga će tokom jeseni tekst o tvrđavi „Kale“ izaći u popularnom časopisu „Turizam i odih“ (Turizam i odmor). Opština Mezdra, predstaviće kompleks početkom oktobra u glavnom gradu na „Izložbi za popularizaciju dobrih praksi i potencijala za stabilan razvoj bugarskih gradova“, koju organizuje Nacionalno udruženje opština u Republici Bugarskoj /NSORB/.

Predstoji održavanje tendera za iznajmljivanje dva ateljea za umetničke zanate u okviru kompleksa, čime će se obagatiti kolekcija suvenira u ponudi i atrakcija. Naručeni su turistički znaci, koji će biti postavljeni na putu E79 iz pravca Sofije i Vrace. 

no images were found

Подобни статии