Начало Новини Stizaćemo do „Ledenike“ i autobusom

Stizaćemo do „Ledenike“ i autobusom

от svilen
1271 преглеждания

Izvor: dariknews.bg

Pred samim krajem je realizacija projekta „Ledenika – turizam bez godišnjeg doba“. „Građevinski radovi su skoro 95% gotovi, ostali su samo finalni radovi na informativnom centru „Prilepa“ i dve procedure za koje su podnete žalbe – za turistički vozić i podzemnu atrakciju, pošto se čeka odluka Komisije za zaštitu konkurencije“, rekao je za Darik gradonačelnik Vrace. Trenutno se vrši i ozelenjavanje, koje je predviđeno projektom. Rok za privođenje kraju radova na projektu je 23. novembar, ali u slučaju žalbi, rok se produžava sa rokom žalbe, objasnio je N. Ivanov.

U ovom momentu još uvek nije jasno odakle dokle će se kretati turistički vozić. U početku ideja je bila da vozi turiste od žičare do pećine, ali pošto je rekonstrukcija žičare propala, treba da bude aktualizovana i trasa vozića.

Prema rečima N. Ivanova već su vođeni razgovori sa „Avtobusni prevozi“ za obnavljanje linije do pećine. „Iz firme su spremni da, pri povećanom broju turista, u budućnosti bude obnovljena jedna gradska transportna linija do tamo“, rekao je još N. Ivanov.

Подобни статии