Начало Новини Zidine tvrđave u Belogradčiku biće restaurirane evropskim sredstvima

Zidine tvrđave u Belogradčiku biće restaurirane evropskim sredstvima

от svilen
1689 преглеждания

Autor: Ljubomir Veselinov

U velikoj konferentnoj Sali hotela „Skalite“ 6. marta održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekat „Očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa i raznolike turističke ponude u oblasti Belogradčiške tvrđave“. Projekat je osvojila opština Belogradčik po Operativnom programu Regionalni razvoj.

Gosti događaja bili su Njegovo Preosveštenstvo Velički episkop Sionij, Vikar vidinskog mitorpolita Dometiana, gradonačelnik Boris Nikolov, njegova dva zamenika Trifonov i Mladenov, predstavnici turističke branše i javne ličnosti grada, korespodenti centralnih i lokalnih medija za oblast Vidin i Montanu.

O značaju i važnosti projekta govorio je gradonačelnik Boris Nikolov, koji je istakao da će novi projekti, koji su predviđeni za realizaciju, učiniti Belogradčik veoma atraktivnim turističkim objektom. U okviru projekta popraviće se pristup tvrđavi rehabilitacijom tri ulice, koje vode do tamo. Biće izvršena konverzacija i restauracija zidina utvrđenja. Predviđa se atraktcijski vozić za turiste, kao i izgradnja cetra za posetioce i za karte. Projektom je planirana i obuka za turističke vodiče i animatore, kao i popularizacija, marketing i reklama objekta na nacionalnom i međunarodnom tržištu.

Jedan od osnovnih aktera za izvršenje projekta, u vezi je sa njegovim popularizovanjem i marketingom jesu novine „Standart“, sa kojima imamo potpisan ugovor. Do kraja meseca imaćemo potpisane ugovore i sa drugim firmama, koje će nam pomoći u ostvarenju projekta. Gradonačelnik Nikolov, dodao je da će posebno konkurisati za projekat za deo „Zvuk i svetlost“ za koji će pregovarati sa predstavnicima „Filipsa“ za Bugarsku, koji već imaju idejni projekat.

 

no images were found

               

Подобни статии