Начало Новини Konkurs na temu „Vračanski krš“

Konkurs na temu „Vračanski krš“

от svilen
1301 преглеждания

Izvor: Darik Vraca

Foto: Darik Vraca

Foto: Darik Vraca

Regionalni organ Ministarstva okolne sredine i voda (RIOSV) Vraca konkursom će obeležiti 30 godina od proglašavanja rezervata „Vračanski krš“. Konkurs je za najbolju fotografiju iz rezervata. Fotografije treba da inspirišu njenog posmatrača da poseti jedinstvena i predivna mesta i da prikaže bogatstvo i raznolikost lokalne flore i faune. Stenoviti masiv ovakvih razmera, koji zauzima veliku površinu na ovoj nadmorskoj visini veoma je retka pojava na svetu.

On predstavlja neprekidni stenoviti venac dužine oko 10 km u pravcu severozapad-istok, koji na sredini seče ždrelo Vratcata na reci Leva. Teritorija obuhvata kršovitu oblast sa veoma slikovitim pejzažima. Rezervat je dom jedisntvenih mediteranskih i submediteranskih biljnih vrsta daleko na severu, izvan granica mediteranskog bazena.

Nekevrstesubalkanski ili bugarskiendemiti i/ili relikti. Prema navedenim uslovima, fotografije se mogu slati do 30. novembranaelektronskuadresuinspekcije u Vraci. Organizatori dobijaju autorskapravana otštampanefotografije. Fotografije će biti prodate na specijalnoj izložbi, koju će organizovati RIOSV – Vraca, a autori tri najbolje fotografije dobijeće nagrade.

 

Подобни статии