Начало Новини Nemački novinari reklamiraju Belogradčik i Bugarsku

Nemački novinari reklamiraju Belogradčik i Bugarsku

от svilen
1372 преглеждания
Gosti su posetili Turistički informativni centar u Belogradčiku, gde ih je dočekala Rosica Eremieva.

Gosti su posetili Turistički informativni centar u Belogradčiku, gde ih je dočekala Rosica Eremieva.

Novinara Jurgen Jorgesa primili su predsednik opštine Boris Nikolov i njegov zamenik Rosen Dimitrov. Poseta gosta je deo njegovog putovanja po turističkim transgraničnim maršutama „Put rimskih imperatora“ i „Put vina“. Zajedno sa novinarem bio je i Vladan Krečković, asistent na projektu „Evropske kulturne maršute u srednjem i donjem Dunavu“ koji obuhvata destinacije u Hrvatskoj, Srbiji, Rumuniji i Bugarskoj.

Cilj nemačkih gostiju je da se upoznaju sa znamenitostima Bugarske, koje su u vezi sa obe teme, i koje će biti široko reklamirane i popularisane kako bi postale turističke destinacije. Što se tiče teme rimski carevi, Bugarska će biti predstavljena sa „Belogradčiškom tvrđavom“, sa tvrđavom „Ulpija Eskus“ do sela Gigen, rimskim legionom „Nove“ pored Svištova, „Seksaginta Prista“, Ruse i rimskom grobnicom u blizini Silistre.

Što se tiče teme koja je posvećena vinskom turizmu biće posećeni Vidin (Severizapadna oblast), Pleven i Veliko Trnovo (Severna centralna oblast) i grad Ruse (Severoistočna oblast).

Prikupljeni materijali u vezi sa obe teme biće postavljeni na specijalnom veb sajtu na Internetu.

U vezi sa projektom „Evropske kulturne maršute u srednjem i donjem Dunavu“ krajem septembra Beograd će posetiti 23 novinara iz Nemačke.

Подобни статии