Начало Икономика Враца софтуер общество с инициатива “Лаптопаджии в помощ на бизнеса”

Враца софтуер общество с инициатива “Лаптопаджии в помощ на бизнеса”

от Mariana Gomileva
520 преглеждания

Враца софтуер общество започва инициатива, чрез която цели лаптопаджиите, които имат опит в дистанционната работата, да помогнат на местни бизнеси и организации, изправени пред предизвикателствата на ситуацията в момента.

„След обявеното извънредно положение в България по всичко личи че предстоят тежки времена за бизнеса и икономиката. От това ще бъдат засегнати много хора. Важно е да намерим начин да се адаптираме към ситуацията и да минимизираме загубите. За нас като ИТ специалисти дистанционната работа и ползването на различни технологии са ежедневие. Имаме натрупан опит, които искаме да споделим, за да подпомогнем промяната, която трябва да се направи. Налични са много безплатни инструменти, които могат да бъдат използвани за тази цел.

В условия на криза е важно да си помагаме, за да устоим. Ние искаме да съберем хора, които могат да си бъдат полезни. Вече има доброволци, които са готови да споделят своя опит, призоваваме и организациите, които искат да се включат. Идеята ни е от една страна да съберем доброволци, които са готови да споделят своя опит за това как се работи ефективно дистанционно. А от друга страна да достигнем до бизнеси и организации които нямат опит в дистанционната работа и се чудят как да организират комуникацията, срещите и документите си.“, споделят организаторите.

 Направления в които могат да са полезни:

  • Възможности за пренастройване на работния процес по дистанционен начин
  • Проследяване на напредъка по поставени задачи
  • Отчитане на извършената работа
  • Провеждане на срещи
  • Организиране и споделяне на документи
  • Ефективна онлайн комуникация: писмено и с разговор

За да се включите в инициативата, е необходимо да попълните кратката електронна форма от линка https://forms.gle/GFAmtsNjhf1CFfbx6. След това, екип на Враца софтуер общество ще се свърже с всички, които искат да обменят опит и умения.

Очакванията, които имат към бизнесите и организациите са:

  • Да споделят затрудненията, които изпитват във връзка с дистанционната работа;
  • Да оценят адекватно възможностите за преминаване към дистанционна работа;
  • Да са отворени към промени и да работят активно за тях;
  • Да са наясно, че ще получат насоки как да решат проблемите, които имат, а не, че външни специалисти ще им решат проблемите.

Източник: Враца софтуер общество

Подобни статии