Начало Забавления Виртуален концерт „Великденска фолклорна палитра” 

Виртуален концерт „Великденска фолклорна палитра” 

от Mariana Gomileva
1252 преглеждания

Пъстър Великденски концерт са подготвили формации от Младежкия дом в Монтана. По традиция, музикалната феерия трябваше да е на импровизирана сцена пред новият храм „Свети Дух”. Този Великден обаче, веселието ще е във виртуалното пространство и носи името „Великденска фолклорна палитра”. В неделният ден Школа за български народни танци „Стоянови”, Представителен танцов ансамбъл „Младост”, народен хор „Пъстренец”, певческа група „Пъстренец Jr.” и солистката Ева Янакиева ще сътворят истинска фолклорна палитра. Точно в 10.00 часа сутринта, във Фейсбук страницата – Общински младежки дом – Монтана онлайн ще можем да се насладим на великолепие от танци и песни, празнично настроение и богат репертоар.

Според традицията на Великден е първото хоро, което се играе след Сирни Заговезни. То е буйно и весело, затова и танците, включени в концерта ще са темпераментни и бързи. Те ще дадат тон на празника във Великия ден на Христовото възкресение. Програмата ще бъде разнообразена и с китки от хороводни песни. Виртуалният концерт ще има продължение и в късния следобед. В 16.00 часа ще може да гледаме втората част от него. Концертът е запис и в него са включени архивни кадри от пролетни концерти на ШБНТ „Стоянови” и Представителен танцов ансамбъл „Младост”, участия на народен хор „Пъстренец” във фестивали и на Певческа група „Пъстренец Jr.”, концерти на групата в Сърбия и др.

Концертът „Великденска фолклорна палитра” е поздрав от Община Монтана към всички християни. Посланието, което носи е за здраве и благоденствие, за силата на българският дух и за възкресение за ново начало. Нека вярата, надеждата и любовта съпътстват дните ни! 

Източник: ОМД – Монтана

 

 

 

Подобни статии