Начало Новини Od Belogradčika do Tirola

Od Belogradčika do Tirola

от svilen
825 преглеждания

  Studijsko putovanje u južni Tirol

Grupa iz opštine Belogradčik realizovala je studijsko putovanje do južnog Tirola, Italija. U njemu su učestvovali predstavnici kuća za goste, vinarija, istorijskog muzeja, službenici Opštine koji rade u oblasti turizma i predstavnik Ministarstva ekonomije i energetike. Putovanje je finansiralo Nemačko udruženje za međinarodnu saradnju (GIZ GmbH), a organizovao ga je Kontaktni centar „Destinacija Dunav“.

Maršuta je izabrana na predlog predsednika opštine Belogradčik sa ciljem da se posluže iskustvom već dokazane slične destinacije. Prethodno su bile postavljene teme putovanja – smanjivanje zavisnosti od godišnjeg doba, razvijanje raznorodnih aktivnosti muzeja i turističkih centara, usluga u kućama za goste, kao i načini saradnje u turizmu. Program je uključivao posetu Ritena i stenovitih piramida, bašta Trautsmandorfa i muzeja turizma, vojnih klaštera, turističkih informativnih centrova, festivala vina u Meranu, arheološkog muzeja u Južnom Tirolu. Za vreme putovanja bili su organizovani i interesantni susreti sa predstavnicima turističkih organizacija, sa radnicima muzeja, proizvođačima vina i vlasnicima kuća za goste. Osnovne diskusije bile su usmerene na mogućnosti udruživanja na lokalnom i regionalnom nivou u oblasti turizma svih zainteresovanih lica – lokalni proizvođači, mesta za smeštaj i ishranu, transportne firme.

Diskutovalo se o temama kao što je reklamiranje destinacija i aktivnost državnih, regionalnih i opštinskih institucija u oblasti turizma.

Na završnoj diskusiji, svi bugarski predstavnici ujedinili su se oko zajedničkog zaključka da je udruživanje ključni faktor za prepoznatljivost na turističkom tržištu, smanjivanje uticaja godišnjih doba, veću posećenost, formiranje lokalnog turističkog proizvoda. Za vreme putovanja, grupa nije propustila mogućnost da reklamira Bugarsku, Belogradčik i region.

Nemačko udruženje za međunarodnu saradnju (GIZ GmbH) organizuje desetodnevnu obuku u Nemačkoj za radnike u oblasti turizma iz bugarskih gradova u slivu reke Dunav, uključujući i predstavnike opštine Belogradčik. Ideja koja bi trebalo da bude razvijena jeste traganje za mogućnošću zajedničkih akcija na regionalnom nivou u cilju razvijanja destinacije Dunav na lokalnom i međunarodnom turističkom tržištu.

Izvor: Opština Belogradčik

Подобни статии