Начало Забавления Атрактивни инициативи във Враца за Международния ден на младежта

Атрактивни инициативи във Враца за Международния ден на младежта

от Mariana Gomileva
696 преглеждания

Международният ден на младежта се отбелязва в света от 2000 г., а България се присъединява към тази инициатива през 2007 г.
12 август е Денят, в който младите се обединяват в целия свят в името на своите каузи.
Денят на младежта е дъгата в сивите, сериозните и скучни дни на „големите”. Това е миг от вечност, в който всеки един младеж се чувства специален, разкрива своя потенциал… нещо повече – превръща своите мечи в реалност.
За поредна година Младежки дом – Враца, който работи за младите хора ще отбележи този празник с изобилие от оригинални прояви. Независимо на каква възраст сте, ако сте в града под Околчица на този ден, можете да се включите в разнообразни събития през целия ден.

Програмата включва интересни активности:
В 10.00 ч. в двора на НУ „Иван Вазов“ ще се състои първото предизвикателство за байкърите от града.

В 11.00 ч. пред сградата на новата Сувенирна палата започва празничен хепънинг. Само с помощта на боички и двете си ръчички най-малките участници ще имат възможност да нарисуват каквото си пожелаят върху своята тениска.

В 18.30 ч. в парка зад паметника на Христо Ботев, екипът на Младежки дом – Враца е подготвил: музикално шоу, настолни игри и турнир по „Диксит“. Записалите се на място участници ще бъдат разделени на две групи, всяка от които ще играе квалификационна игра на „Диксит“, най-добрите 5 от всяка игра ще се класират за финалната, а победителят от нея ще получи голямата награда на „Диксит“ турнира, настолна игра.

Непосредствено след това започва СЛАКЛАЙНИНГ. СЛАКЛАЙНИНГЪТ е нов и изключително завладяващ екстремен спорт. Това е занимание за хора, които обичат да се движат свободно. Той е доста разнообразен: ходене, баланс, брейкденс, скокове, салта, сърфинг – всичко това, но изпълнено върху опъната над земята лента. Това разнообразие в стиловете дава възможност на хора с различни интереси и способности да изпитат това удоволствие, без ограничения.

От 19:40 ч. до 20:40 ч. е музикалното шоу на триото Наско, Атанас и Жоро. Едно приятелство, което прераства в творчески порив за изява на тримата млади музиканти. Момчетата сформират лирично трио. Те изпълняват както авторски произведения, така също правят и много интригуващи кавъри на популярни поп песни. Галин е вокал, Наско свири на китара и пее, а Жоро свири на кахон. В подкрепа на това музикално трио на сцената ще излязат и младите изпълнители от група ТИГАН.
От 20:40 ч. до 21:00 ч. следва викторина с награди. Темата ѝ ще бъде екологична, а за най-досетливите ще има награди.

От 21:00 ч. до 21:30 ч. ще бъде представен документалния филм “МОРЕ НА ВЯТЪРА” / “WIND2WIN”. Той разказва за историята на двамата сърфисти и техния нетрадиционен начин да насочат вниманието ни към проблема със замърсяването на морето с пластмаса. Поемайки на първото по рода си уиндсърф предизвикателство, те прекарват 24 часа на вода, за да изминат разстояние от 300 км от най-северната до най-южната точка на българското Черноморие. Целта е да обърнат внимание на проблема със замърсяването на водата с пластмасови отпадъци. Освен уиндсърфове, експедицията включва и лодки, делфини, един капитан, двама биолози и изследване на водата и биологичното разнообразие в Черно море. 
21.30 ч. – огнено шоу на огнената група „FireLab“. Те се сформират в началото на 2020 г., като това е първата младежка огнена група в града. Тя се състои от 10 ентусиаста любители на огненото изкуство на възраст между 14 и 19 години.

Нека всички се насладим на изявите на младите и талантливи хора от Враца. 

Заедно създаваме спомени!

Източник: Младежки дом – Враца

Подобни статии