Начало Забавления “MAMMA MIA!” – полъх от гръцки остров сред Белоградчишките скали

“MAMMA MIA!” – полъх от гръцки остров сред Белоградчишките скали

от Mariana Gomileva
856 преглеждания

Сцена от мюзикъла „МАММА МIА!“ на летния фестивал „Опера на върховете“ – Белоградчишки скали / снимка: Софийска опера и балет

Завладяващите песни на AББА ще ни потопят във вълнуващата история за гръцко лято, пламенна любов и един магичен остров в мюзикъла “Mamma Mia!” в магнетичната прегръдка на Белоградчишките скали. Спектакълът е част от VII-мия летен фестивал „ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ” – Белоградчишки скали и ще бъден представен на специалната сцена под небето в двора на Белоградчишката крепост, четири поредни летни вечери, на 18, 19, 20, 21 август 2022 г. от 20:00 часа.

Режисьорът Пламен Карталов превръща всички песни на АББА в театър на ситуации и сцени, в които публиката няма да стои като на поп концерт, а ще участва в действието. То се развива много динамично с рефлексии, които ще подтикват зрителите да мислят и да съпреживяват историята на героите. Това е един вълнуващ спектакъл, в който режисьорът вдъхновява артистите да говорят, играят, пеят и танцуват с пълната си естественост и отдаденост, страст и професионализъм.

След десетки постановки по целият свят и над 60 милиона зрители, този супер хит имаше през юли 2018 премиера с огромен успех и в България, на сцената на Софийска опера и балет. Веднага след това беше представен и на фестивала „ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ” – Белоградчишки скали. Вижте най-запомнящите се моменти:

Фотогалерия: Смях и музика с „Мамма Миа“

Многобройните зрители и тази година ще имат щастието да се насладят на песните на ABBA „Super Trouper“, „Dancing Queen“, „Knowing Me, Knowing You“, „Take a Chance on Me“, „Thank You for the Music“, „Money, Money, Money“, „The Winner Takes It All“, „Voulez-Vous“, „SOS“, създадени от гениалните автори и бивши членове на групата Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.

Либретото на Катрин Джонсън по идея на Джуди Креймър ни пренася на гръцки остров, където любовта, страстите и изненадващите ситуации ни въвличат в една завладяваща романтична комедия.

Сцена от „МАММА МIA“ / снимка: Иван МиладиновРежисьор Пламен Карталов, Диригент Светослав Лазаров, Сценография Нела Стоянова, Музикален ръководител Жорж Димитров, Музикална подготовка на ансамбъла Виолета Димитрова, Костюми Християна Михалева-Зорбалиева, Хореография Риолина Топалова, Тонрежисьор Владимир Владимиров, Художествено осветление Емил Динков, Консултант Юлия Кръстева, Асистент-режисьор Владимир Горчаков, Помощник-режисьори Стефка Георгиева, Румяна Димитрова, Превод Милена Боринова, Юрий Франко, Копродуцент Проспот ООД (Prospot D.O.O.)

Времетраене три часа, с един антракт. Открита сцена пред Белоградчишки скали, гр.Белоградчик. Изпълнява са на български език, с английски субтитри

Билети можете да закупите тук: https://www.operasofia.bg/repertoire/509

Източник: Софийска опера и балет

Подобни статии