Начало Забавления Lonely Planet препоръчва ресторант „При Иван“

Lonely Planet препоръчва ресторант „При Иван“

от Mariana Gomileva
3245 преглеждания

Хапване в Белоградчик

Ресторант „При Иван“ в Белоградчик е препоръчан като едно от най-добрите места за хранене в района на Видинско от международния гид Lonely Planet. Печатното издание е посветено на България и Румъния. В него са описани места за отсядане и хранене в региона на Дунавска България.

„При Иван“ е описан като „може би най-добрият ресторант“ в Белоградчик, с многообразие от българска и балканска кухня. Отбелязани са специалитетите – месни вкусотии на скара и голямо разнообразие от салати. „При Иван“ е модерният ресторант с най-доброто от традиционната кухня на Северозапада и Сърбия. Главният готвач Иван Ранчич се е дипломирал в Ниш, а за работата му помага и големият му практически опит в ресторантска кухня. За да отговорят на вкусовете на клиентите, в ресторанта правят сами пушеното месо, кисели краставички, айвар и други изкушения. Винената листа е само с много внимателно подбрани български и европейски вина, с акцент върху произвежданите в Северозапада. Много богат е листът с ракиите, без които нито един балкански ресторант няма да е завършен.

В гида на Lonely Planet са включени адресите и контактите и на други места за хранене в района, както и основни забележителности. Международният гид, който поддържа онлайн платформа и печатни пътеводители с практична информация за туризъм във всички краища на света, е създаден през 1972 г. Оттогава на него се доверяват милиони пътешественици всяка година.

Подобни статии