Начало Култура и развлечения Kонкурс по повод годишнината от рождението на Ботев

Kонкурс по повод годишнината от рождението на Ботев

от Mariana Gomileva
1175 преглеждания

Паметник на Христо Ботев в Козлодуй / снимка: общ. Козлодуй

Община Козлодуй обявява Общински литературен конкурс за есе на тема „Ботевият път към безсмъртието”. Конкурсът се посвещава на 173 години от рождението на Христо Ботев и се провежда за четвърта поредна година.

Цел: Конкурсът е част от Общинския културен календар за 2021 година на Община Козлодуй и има за цел насърчаване на деца, младежи и възрастни творци с изявен интерес към литературата и творческото писане.

Условия за участие в конкурса: Общински литературен конкурс на тема „Ботевият път към безсмъртието” е за написване на есе. Право на участие имат деца и младежи от 14 до 19 годишна възраст и лица над 19 годишна възраст. Конкурсните текстове трябва да са с максимален обем 2 печатни страници, формат А4, на български език, размер на буквите 12 пункта.

Награди: Във всяка възрастова група ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда. Основното изискване е текстът да бъде авторски. Ще се толерират кандидати с високо ниво на езикова култура и ще се поощрява оригиналността на представените идеи.

До края на месец април Община Козлодуй ще обяви победителите. Наградените есета ще бъдат представени в рамките на Програма „Ботеви дни 2021” през месец май.

Срок за изпращане на творбите – 30 април 2021 г. Произведенията да се изпращат на адреса на Община Козлодуй (гр. Козлодуй, 3320, ул. „Христо Ботев” № 13) или по електронна поща dhd.obshtina.kozloduy@gmail.com.

Не забравяйте да приложите към текстовете: двете имена на участника; година на раждане; адрес, имейл и телефонен номер; име на учебното заведение, ако участникът е между 14 и 19 годишен.

Източник: Община Козлодуй

Подобни статии