Начало Култура Kонкурс за снимка или рисунка “Покажи ми твоя принос за опазване на околната среда”

Kонкурс за снимка или рисунка “Покажи ми твоя принос за опазване на околната среда”

от Mariana Gomileva
1595 преглеждания

Пролетни цветя пред спортна зала „Фестивална“ – Видин / снимка: Цветан Калеев

Темата за околната среда става все по-актуална. ЕС инвестира в политиките за опазване на природата – разделно събиране на отпадъци, съхраняване на биоразнообразието, ефективно усвояване на природните ресурси и много други. От Областния информационен център  – Видин призовават:

„Покажи ми твоя принос за опазване на околната среда“ (Show me your environmental impact) – Покажете ни вашия принос в тази посока! Какво правите в своя регион или какви идеи имате, които да ни нарисувате, за да живеете по-зелено? Използвайте въображението си и ни изненадайте!

Рисунката или фотографиите ще бъдат публикувани в интернет и социалните мрежи с хаштаг #europedirect и #vidin

* снимката може да бъде обработвана, да бъде колаж от няколко снимки или да включва авторски надписи

* рисунката може да бъде дигитализирана или изпратена по електронната поща.

Право на участие в конкурса имат всички ученици и младежи от област Видин. Те трябва да изпращат фотографиите и рисунките си на адрес: europedirect.vd@gmail.com заедно с три имена, години, училище, e-mail / адрес.

Краен срок за изпращане на творбите – 28 април 2020 г.

Авторите на най-добрите фотографии и рисунки ще получат специални награди.

Първа награда – телефон HUAWAEIY5 2019

Втора и трета награди – преносими зарядни устройства

Поощрителни награди за всички участници в конкурса.

Обявяването на победителите ще се организира онлайн, съгласно извънредното положение в Република България. Участниците ще бъдат уведомени своевременно. По време на онлайн събитието ще бъдат запознати с темата как ЕС опазва околната среда.

Организатор на конкурса е Европейски информационен център „Europe Direct – Видин“, партньор на Европейката комисия. С участието си се съгласявате вашите творби да бъдат използвани от организатора в онлайн изложби и по други начини.

В условия на извънредни обстоятелства, може да помислите за околната среда и да ни представите своите идеи за това как да бъдем по-екологично настроени и живеем по-зелено; представете идеите си под формата на снимка или рисунка.

 

Източник: ОИЦ-Видин

 

Подобни статии