Начало Новини Асфалтирани са улиците, водещи към Белоградчишката крепост

Асфалтирани са улиците, водещи към Белоградчишката крепост

от Mariana Gomileva
6903 преглеждания

В Белоградчик бе реализиран етап от изпълнението на проектa „Съхраняване на културно-историческото наследство и разнообразяване на туристическото предлагане в района на „Белоградчишката крепост“, съобщиха от пресслужбата на общината. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие „2007-2013г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за развитие.
Проектът включваше реконструкция и технически ремонт на 1 494,30 метра улична настилка, която обхваща улиците „Княз Борис І“, „Цоло Тодоров“ и „Цветко Маринов“, водещи за „Белоградчишката крепост“. Стойността на тази дейност от проекта е 804 036, 34 лв. и се реализира от „Каро Трейдинг“ ООД – София, като бе спазен пусковия срок.
Изпълнените основните видове дейности са: отводняване на улиците, полагане на нови бордюри и тротоарни плочки и асфалтиране. Направена е и нова хоризонтална и вертикална пътна маркировка и са поставени нови пътни знаци. За улеснение на туристите и гостите на града е изграден и нов паркинг за моторни превозни средства в района на Белоградчишката крепост.
До окончателното реализиране на проекта предстои да бъде открит и новия посетителски център, разположен в близост до крепостта. По всяка вероятност това ще стане до края на месец септември тази година.