Начало Забележителности Продължава облагородяването на “Ботев парк” в Козлодуй

Продължава облагородяването на “Ботев парк” в Козлодуй

от Mariana Gomileva
791 преглеждания

Община Козлодуй продължава да работи за облагородяването на парка и ще бъде благодарна на всички граждани на общината, които искат да предоставят стари каруци, стари колела и елементи от каруци, стари бъчви и стари велосипеди, които ще бъдат реставрирани и използвани за оформянето на красиви кътове в “Ботев парк”.

За повече информация – Дирекция „Хуманитарни дейности”, телефон: 0973/ 85 844.

През 2018 г. община Козлодуй успя да облагороди изцяло голямата поляна в “Ботев парк”, като постави десет беседки и осем барбекюта, където жителите и гостите на Козлодуй могат да организират семейни тържества и пикници. За малките посетители в Ботев парк бяха монтирани дървена къщичка за игра, дървено влакче, трон и автомобил на Флинстоун.

Ботев парк – Козлодуй / снимка: Таня Кралчева

Ботев парк – Козлодуй / снимка: Таня Кралчева

На голямата поляна бяха подменени всички пейки и маси с нови, беше поставено LED осветление, което допълнително допринася за визията на целия парк. Също така в парка бяха поставени и дървени люлки. В района около трите пилона беше оформено пространство с четири дървени арки, една беседка и десет пейки, където се провеждат изнесени сватбени церемонии. Паметникът на Христо Ботев беше осветен с LED осветление в цветовете на българския трикольор.

Ботев парк – Козлодуй / снимка: Таня Кралчева

 

Източник: общ. Козлодуй

Подобни статии