Начало Новини Премахват нерегламентираните сметища в община Мездра

Премахват нерегламентираните сметища в община Мездра

от Mariana Gomileva
372 преглеждания

Продължава поетапното премахване на нерегламентираните сметища на територията на община Мездра, локализирани след подадена информация в Общинската екологична инспекция от кметовете и кметските наместници на населените места.

Общинското предприятие „Чистота“ ликвидира едно от най-големите сметища в общината – това на десния бряг на река Моравешка, край стария път от Мездра за Моравица. То е с дължина повече от 1 км и широчина над 50 м. Предстои да бъде премахнато още едно сметище в същия участък, което се намира след бившата асфалтовата база.

Извършен е оглед на място и предстои да бъде ликвидирано незаконното сметище в района на бившия стопански двор в с. Крета, където в продължение на години са изхвърляни нерегламентирано тонове отпадъци.

ОбП „Чистота“ извърши разриване и подготовка за запръстяване на градското депо за депониране на строителни и неопасни производствени отпадъци. Продължава обаче порочната практика недобросъвестни граждани и фирми да изхвърлят отпадъци извън границите на депото.

Строителното депо работи всеки делничен ден от 9:00 до 12:00 и от 13:00 до 18:00 часа. Използването му става след предварително заплащане на такса за депониране на отпадъците в Центъра за услуги и информация на гражданите при Община Мездра.

Междувременно е изградена канализацията за отпадни води на ул. „Роза“ в гр. Мездра, с което е премахнато замърсяване с фекални води в района на Детска градина „Мир“. За целта са положени полиетиленови тръби Ф315 на участък с дължина около 40 м.

Решен е и проблемът с отводняването на междублоково пространство в кв. 82, предизвикан от некачествено извършено преди време асфалтиране, а по сигнал на граждани е премахнато опасно дърво на ул. „Георги Кирков“.

Общинското предприятие извърши подрязване на клоните на дърветата, премахване на избуялата храстова растителност, косене на прилежащите зелени площи и почистване на занемарените банкети в района на завода за автомобилни компоненти в Мездра.

Източник: Община Мездра

 

Подобни статии