Начало Забавления Пищна танцова феерия във Враца

Пищна танцова феерия във Враца

от Mariana Gomileva
1619 преглеждания

танцьори от СК “Харизма тийм” – Враца / снимка: Малина Миладинова

През почивните дни 9 и 10 ноември 2019 Драматично-кукленият театър във Враца ще се изпълни с красотата на цветни танцови костюми и ще бъде огласен от различни стилове музика по време на Първия танцов национален фестивал „Изкуството на танца“. В него умения ще покажат танцьори от най-разнообразни жанрове – от народни хора, през латино танци и класически танц, до хип хоп в соло, дует, трио и формации. Докато журито оценява най-добрите в програмата и се подготвя за церемонията по награждаването, са предвидени класове по модерните спортове канго джъмпс и зумба.

танцьори от СК "Харизма тийм" / снимка: Малина Миладинова

танцьори от СК “Харизма тийм” / снимка: Малина Миладинова

Вълнуваме се много, защото ще включим изключително широка палитра от стилове и искаме не само участниците, но и публиката да запомнят първото издание на този фестивал, като значимо събитие в културния календар на община Враца, в регионален и национален мащаб. Идеята ни е „Изкуството на танца“ да се превърне в място за среща на традициите от различните населени места и области. Вярваме, че ще успеем да представим богатството и пъстротата на танцовото изкуство, сподели хореографът Малина Миладинова по време на репетицията за Гала концерта на фестивала, в който са предвидени и много изненади за публиката.

танцьори от СК "Харизма тийм" / снимка: Малина Миладинова

танцьори от СК “Харизма тийм” / снимка: Малина Миладинова

Фестивалът се организира по програма „Визия за Враца – 2022 година – ОБЩНОСТ НА МЛАДЕЖТА И ТУРИЗМА“ на Обществен дарителски фонд за Враца, с подкрепата на Фондация „Америка за България“. Целта на събитието е да стимулира интереса, любовта и участието на поколенията в изучаване, съхраняване и популяризиране богатството на различните танцови форми. По време на фестивалната програма освен задължителният културен обмен между участниците ще има и размяна на творческа информация за развитието и постиженията в различните танцови стиловете.

плакат на фестивала "Изкуството на танца"

плакат на фестивала “Изкуството на танца”Подобни статии