Начало История Община Кула организира фестивал на автентичния фолклор

Община Кула организира фестивал на автентичния фолклор

от Mariana Gomileva
2920 преглеждания

Изискването към участници е да бъдат непрофесионални състави и изпълнители | снимка: общ. Кула

Български и чуждестранни състави и изпълнители ще покажат фолклорно изкуство на международен фестивал в Кула, съобщиха от общината. Третият международен фолклорен фестивал “Надиграване в Кула” ще се проведе на 18 август по време на традиционния панаир на града. Началото е обявено за 17.30 часа.

Целта на фестивала е популяризиране, запазване и обогатяване на българската култура и традиции, коментират организаторите от общината и от читалище “Просвета-1882”. В празника могат да се включат непрофесионални изпълнители – групи, оркестри, певци, ансамбли и клубове за народни песни и танци. Фестивалът няма конкурсна надпревара и всички участници ще получат грамота и плакет.

Участието е безплатно, като всеки участник сам покрива разходите си по транспорт, нощувка и храна. От общината осигуряват безплатно минерална вода и закуска за съставите. Времето за представяне е ограничено до 5 минути за индивидуални изпълнители и до 15 минути за всеки ансамбъл.

Записванията за участие се приемат от община Кула на тел. 0938/3 20 20 и на мобилен 0884 705 567 – Христела Александрова, както и от читалище “Просвета-1882”. В читалището може да търсите Маргарита Вълчева (тел. 0895 704 942) и Цветелина Маркова (0895 711 069).

Седмица след Кула, на 26 август, в с. Царевец, общ. Мездра, също ще има фолклорен фестивал. Там ще се съберат състави от България, за да популяризират автентичното българско народно творчество.

Подобни статии