Начало Забележителности Нови входни такси на туристическите забележителности в Белоградчик

Нови входни такси на туристическите забележителности в Белоградчик

от Mariana Gomileva
2687 преглеждания

Входът на Белоградчишката крепост отвътре / снимка: Мариана Гомилева

Общинският съвет в Белоградчик прие Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на общината. Причината е актуализирането й, както и по-детайлното регламентиране на таксите и услугите в туристическите и историческите обекти.

Началото на Белоградчишката крепост / снимка: Мариана Гомилева

Цената на билета за пещера “Магура” с включена беседа става 10.00 лв. за ученици, студенти и пенсионери. За български граждани и чужденци билетът ще бъде 12 лв. Семейният билет за родители с деца до 18 години е на стойност 20 лв., а за групи – 8 лв. При сключен договор с туроператорска фирма за посещение на групи от лица над 18 години билетът става 10 лв.

Входът на пещера “Магура” / снимка: Мариана Гомилева

Цената на комплексния билет за посещение на “Белоградчишка крепост”, Експозиция “15 – 19 в.”, “Природа” и Художестена галерия “Вълчо Вълчев” е в размер на 22 лв. Комплексният билет ще важи и ще се ползва до края на работното време на съответния туристически обект на следващия ден след издаването му. Беседата в Експозиция “15 – 19 в.”, “Природа” и Художествената галерия е в размер на 5 лв., а в “Белоградчишката крепост” – 10 лв.

Румънски туристи пред билетния център на пещера “Магура” / снимка: Мариана Гомилева

Променят се и цените за ползване на място на паркинга пред пещерата “Магура” – 2.40 лв. за лек автомобил и 6 лв. за автобус на час. С включването на беседа в цената на входния билет за пещера “Магура” се избягва неудобството за събиране на допълнителна сума, като едновременно се запазват реализираните приходи.

Очакваните резултати от прилагането на промените са предлагането на по-конкурентни услуги, повишаване качеството на услугите, увеличаване приходите на общината, както и положително въздействие и върху местните приходи от туристи и посетители. Промените ще влязат в сила след одобрение на решението от областния управител на Видин.

Източник: Радио Видин

Подобни статии