Начало Новини Киберсигурност и етично хакерство

Киберсигурност и етично хакерство

от Mariana Gomileva
957 преглеждания

Как беше извършена кибератаката срещу НАП, тайните на сканирането на мрежи, особености при хакването на мобилен телефон – това са част от темите, които ще бъдат дискутирани в рамките на безплатния семинар на тема „Киберсигурност и етично хакерство“, който ще се проведе на 9 ноември, събота, от 18:00 ч. в споделеното работно пространство „Гнездото“ във Враца. Той се организира от Враца софтуер общество и „Different Technologies“ и освен, че няма такса, не е необходима предварителна регистрация.

Лектори ще бъдат признатите консултанти по киберсигурност Велизар Върбанов и Цветомир Алексов. Те ще дадат ценни съвети и интересни примери от практиката, свързани с етичното хакерство.

Проявата е част от полезните събития, които се превърнаха в традиция за първото в региона co-working пространство „Гнездото“, което беше открито скоро във Враца, но вече се радва на засилен интерес. То предлага 25 удобни места с всички условия за работа като бърз интернет, стаи за разговори, офис оборудване, зона за почивка и комфортни битови условия. В него могат да работят всички, чиято работа не е обвързана с конкретен офис, като специалисти на свободна практика, програмисти, дизайнери, хора занимаващи се с дигитален маркетинг и др. „Гнездото“ е място за различни „птици“ – хора от града и региона или „прелитащи“, които се нуждаят от място за работа за различен период от време.

Споделено работно пространство "Гнездото" Враца / снимка: Враца софтуер общество

Споделено работно пространство “Гнездото” Враца / снимка: Враца софтуер общество

От споделеното работно пространство могат да стартират дейност новооткрити компании или проекти. Мястото може да се използва и за провеждане на различни събития. Целта е да се създаде дигитална общност в града, в която хората да се свързват, да си партнират, да обменят знания и опит. Обученията, семинарите и другите събития там допринасят за обогатяването на хората от общността. Така Враца се превръща в привлекателна дестинация за предприемачи от цял свят.

Създаването на споделено работно пространство „Гнездото“ е следваща стъпка в развитието на Враца софтуер общество, което вече шеста година допринася за това врачани да работят перспективна и добре платена работа в родния си град, чрез обученията, които предлага. В момента тече записването за шестото издание на 9-месечния курс по програмиране. Срокът, в който може да заявите своето желание да се включите е 10 ноември, като може да го направите на: http://vratsasoftware.com/train-devs

курс по програмиране / снимка: Враца софтуер общество

курс по програмиране / снимка: Враца софтуер общество

Враца софтуер общество провежда също и курсове по дигитален маркетинг, като предстои от следващата година. Екипът от младите компютърни специалисти подготвя и първото издание на курс по дизайн.

 

Подобни статии