Начало Новини Bajaga ще изнесе концерт във Видин

Bajaga ще изнесе концерт във Видин

от svilen
1906 преглеждания
BAJAGA & INSTRUKTORI

Снимка: http://www.bajaga.com/

Третият кръг на Българския дрифт шампионат ще се проведе от 11 до 13 септември във Видин, съобщават от общината, която е домакин на събитието. Освен автомобилното шоу, във Видин ще гостуват Момчило Баягич – Баяга (Bajaga) и група Instruktori. От общината уточняват, че това е първото им гостуване в България и се очаква огромен интерес от жители и гости на Видин.

Шампионатът ще започне на 11 септември от 17 часа, когато участниците ще се подредят на централния пл. „Бдинци“ за дрифт шоу. Тогава зрителите ще могат да се снимат със състезателите и колите им и да вземат автографи. Тази година посланието на събитието е „Ограничи скоростта! Спаси живот!“, което е свързано и с началото на учебната година и има за цел да насочи вниманието към безопасното шофиране. В събота състезанието ще продължи със свободни тренировки, квалификации, а в неделя ще са финалите. Наградният фонд е 1500 лв., а според информация от общината желание за участие са заявили пилоти от Румъния, Сърбия и Турция.

Като част от програмата концертът на Bajga ще започне от 21 часа на 11 септември на централния пл. „Бдинци“. Според официалния сайт на Bajaga входът за концерта е свободен (http://www.bajaga.com/). Подгряващата група ще са „Северозападняците“. Момчило Баягич или Bajaga, както е по-известен, е композитор, китарист и автор на песни, е една от емблемите на югославския рок – първоначално като китарист на Riblja Corba, после със собствената си група Instructori.

Може да видите и един от хитовете му от 1996 година „Iza Nas“.

Подобни статии