Начало Икономика 100 нови работни места се отварят в Ружинци

100 нови работни места се отварят в Ружинци

от Mariana Gomileva
1546 преглеждания

Текст и снимка: konkurent.bg

Сто млади младежи и девойки на възраст под 29 години от община Ружинци ще имат работа, това стана факт, след като проект на местната управа беше одобрен, съобщи кметът Александър Александров.

Преди малко повече от месец в общинския център и околните 9 села бяха назначени още 153 души по програма „Работа“, чрез която правителството се оп итва да намали безработицата в Северозапада. Преди одобрението на двете възможности, хората без препитание в видинската община Ружинци беше около 75%. Благодарение на новите възможности, натискът за работни места ще намалее с една трета, прогнозира още Александров. Той призова младите хора от селата Бело поле, Гюргич, Дражинци, Дреновец и Плешивец да бъдат активни и да подават молби и останалите нужни документи.

През следващите дни се очакват заявки от млади хора на възраст до 29 г., които са трайно безработни или са без доходи повече от 1 г. Задължителното условие е да нямат регистрирани фирми на свое име. Другите изисквания кандидатите могат да ги научат на място в общинската администрация в Ружинци или в бярото по труда в Белоградчик.

Подобни статии