Начало Кулинария Където вкусът среща традициите

Където вкусът среща традициите

от Mariana Gomileva
3458 преглеждания

Нашата любов към Белоградчик и желанието ни повече туристи да открият скритите съкровища и красоти на местността ни тласнаха към идеята да отворим място за хранене в Северозападна България, което да бъде символ на гостоприемство по балкански. Една случайна среща с един невероятен сърбин се превърна в приятелство, чийто резултат днес е ресторант-градина „При Иван“ – мястото за всички, които обичат пътешествията и кулинарните приключения. Нарекохме го така, защото Иван е главният готвач, който създава вкусната храна тук и влага цялото си сърце и майсторство в нея, вдъхновявайки се от родния си край Сърбия.

Тайната съставка при нас е любов и внимание към всеки един детайл от цялостното изживяване в ресторанта. Магията се случва тогава, когато усетите аромата, който се носи от кухнята… това убеди и нас, че си заслужава да направим Белоградчик по-вкусно и предпочитано място за похапване в Северозапада!

Това са думите на екипът на ресторант „При Иван“ в Белоградчик. През 2018 год. той получи признание – сертификат за отличие от TripAdvisor. Най-големият туристически сайт е дал отличието на ресторанта за гостоприемството и доброто обслужване. Това е признание, което се връчва единствено по преценка на TripAdvisor – без предварителен процес по кандидатстване за „Сертификат за отличие”, разказаха от ресторанта. Сертификатът се предоставя само на около 10% от всички обекти, до които екипът на TripAdvisor е отбелязал постоянни прегледи в платформата си за последната година. Oценките се дават според впечатленията на много широка общност посетители, които поне веднъж са били на място и са споделили дали са доволни. „При Иван“ е оценен като Отличен от 86% от посетителите, а според 11% той е Много добър.

В едно от последните ревюта британец споделя, че е впечатлен от български таратор и сръбската плескавица. Главният готвач и мениджър на ресторанта Иван Ранчич има висше кулинарно образование и като сърбин има афинитет към хубавото месо – скара, опушено на място, в салата или за основно ястие. Мястото обаче е оценено и като подходящо за вегетарианци – те могат да избират между вкусни салати и постни ястия.

Ресторант „При Иван” официално отваря врати през 2016 година. Този кулинарен рай събира на едно място вкусни големи порции със специалитети на балканската кухня, поднесени с усмивка от вежливи сервитьори, сред уютен интериор и прекрасна външна тераса, разкриваща несравнима панорамна гледка към Белоградчишките скали, крепостта, връх Ведерник и Венеца особено привечер. За разглеждане отблизо има и панорамен далекоглед.

Ресторантът разполага със 150 места вътре и 50 места на терасата. Към него има и напълно оборудвана с мултимедия многофункционална конферентна зала, която може да се използва за срещи, семинари и обучения за 70 души. Пак към ресторанта е направена и първата зарядна станция за електромобили в Северозападна България – зареждането е безплатно.

Тайната на най-предпочитания ресторант в района се крие не само в изключителните умения на главния сръбски готвач Иван Ранчич, но и на архитектурата на сградата. Ресторант-градина „При Иван“ впечатлява всеки посетител с тухлената зидария и хармонията на сградата с ландшафтния контекст и природните забележителности в Белоградчик.

Подобни статии