Начало Новини Тур за екскурзоводи ще популяризира Белоградчик, Видин и Сърбия

Тур за екскурзоводи ще популяризира Белоградчик, Видин и Сърбия

от Mariana Gomileva
1757 преглеждания

Информационен тур за представители на туроператори и туристически агенции организират община Белоградчик и Асоциацията на екскурзоводите в България, съобщават от общината. Познавателният маршрут ще продължи три дни – 15, 16 и 17 април, а целта му е професионалисти от сектора да разгледат възможностите за туризъм около Белоградчик, съседния район на Сърбия и Видин. Записванията се правят до 15 март или до изчерпване на местата. От организаторите обясниха, че до 2 март са останали още 5-6 свободни места и очакват нови желаещи да се включат. Общо предвидените места са 45.

Обиколката ще се ръководи от Валя Александрова от Асоциацията на екскурзоводите. В програмата е предвидено посещение на пещерите „Венеца“ и „Магура“, скалите и крепостта в Белоградчик, биосферен резерват „Чупрене“, Рабишкото езеро, избите „Боровица и „Магура“, Майданпек и Райкова пещера в Сърбия, природния парк „Джердап“, комплекс „Лепенски вир“ и разхода до Видин. Участниците ще поемат само морален ангажимент да предложат туристически продукт с част от атракциите от обиколката за сезон 2016/2017 г. Писмено задължение няма да има, но организаторите разчитат на добрата воля на туроператори и агенции.

Магурата е вторият по популярност обект след крепостта в Белоградчик

Магурата е вторият по популярност обект след крепостта в Белоградчик

Изискването за включване е участникът да бъде представител на агенция или туроператор, желателно е да се включат и екскурзоводи от компанията. Участниците в тура трябва да предоставят служебна бележка с посочените данни на пътуващите, тяхната позиция и контакти на фирмата. Цената за един участник е 98 лв., при настаняване в стая за двама. По желание, ако хотелът има възможност, се предлага и настаняване в единична стая срещу 12 евро доплащане. Храната, дегустациите и нощувката в България се поемат от общината и местните хотелиери. Нощувката е в новият комплекс „Магура“ до Белоградчик. В Сърбия нощувката е включена в общата цена на тура. Отделно при потегляне се събират и парите за входни такси на забележителностите.

Записване и плащания:
– в офиса всеки работен ден от 13:00 до 18:00 ч. София 1000, ул. „ Триадица“ No 6, офис 408,
– по банков път по сметката на АЕБ
– за контакти: Цветелина Кунчева, Технически сътрудник:+359 (87) 677 6011 и и-мейл info@guidesbg.com

15.04.2016 г.
7.00 часа – потегляне от площад Руски паметник (страна от към пощата) с туристически автобус Мерцедес на ПА „Алексиев“. Преминаване през проход Петрохан, Берковица, Монтана, по Е-79 до Фалковец, където за „Добре дошли“ сред Белоградчишките скални феномени в хан „Мадона“ ще Ви почерпят с истински бабини мекици, бел муж, мързелива баница и вината на изба „Боровица“. Пристигане в пещера „Венеца“ (вход с беседа 3 лева). Ще се спуснете в една от най – уникалните и красиви нови пещери на България в цветен свят от калцидни образувания и ледени кристали.

"Стакевските къщи"

„Стакевските къщи“

Отпътуване към комплекс Стакевските къщи в биосферен резерват „Чупрене“ и презентиране на туристическите атракции: билкарство, конна езда, вело-туризъм, еко-пътеки, приготвяне на ликьори, плетиво на 4 игли. Турлашки обяд: „Косачко кисело“, Компировица“, наложена баница, мързелива баница, „Пърженко на вировчичи“, пълнени чушки с боб, гювеч, домашен хляб. За изпроводяк –на чаша билков чай с песни на стакевските баби. В ранния следобяд поздрав от община Белоградчик в подножието на Скалите и крепостта в град Белоградчик. По пътя към езеро Рабиша ще кажем сбогом на зимата на кънки от целогодишната ледена пързалка както и кратка раздумка с кака Марианка в къща „Гето“ на домашно сладко с ретро снимки.

Отпътуване към новооткрития комплекс „Магура“. Настаняване. Възможност за посещение на пещера „Магура“ със залата на рисунките (вход безплатен, доплащане за залата с рисунките – 5 лева). Атрактивна и весела вечеря – чеверме, турлашки ястия и вината на изба „Магура“. Презентиране на туристически услуги в общината, фестивали и събори, възможност за договаряне и контакти. Нощувка.

Виненият туризъм също е включен в обиколката

Виненият туризъм също е включен в обиколката

16.04.2016 г.
Закуска. Отпътуване към Р Сърбия, Майданпек – „златният град“ на Сърбия. Посещение на Райковата пещера (вход: 2 евро) – съкровище от каменно морско дъно. След обяд пристигаме в сърцето на природен парк „Джердап“ – град Долни Милановац. Посещение на археологически комплекс „Лепенски вир“ (вход 3 евро с прожекция). Настаняване в хотел***. Свободно време за ползване на басейна в хотела, спа-центъра и спортната база. Сръбска вечеря в етно-ресторанта на хотела с възможност за жива музика – по 2 евро на човек .

17.04.2016 г.
Закуска. 9.00ч. – Панорамно пътуване през най – дългата и красива речна клисура в Европа – Джердапската. Фото-паузи в тесните й Казани – „Гибралтар“ на Балканите. Кратка спирка в Кладово, хотел „Джердап“ с възможност за договаряне. Отпътуване към Видин. Почивка на брега на Дунав за снимки на мост „Нова Европа“. Отпътуване през Петрохан към София. Привечер пристигане на пл. Руски паметник в София.

Подобни статии