Начало Градска среда Разширяват видеонаблюдението в Община Видин

Разширяват видеонаблюдението в Община Видин

от Mariana Gomileva
1156 преглеждания

Стоп кадър от общинска камера за видеонаблюдение в Крайдунавски парк – Видин, 21.02.2022 г. / снимка: общ. Видин

В населените места на Община Видин се надгражда системата за видеонаблюдение. Започна монтажът на общо 40 IP корпусни камери с интелигентни функции, включващи детекция на лица. Целта е повишаване на обществената сигурност и превенция на битовата престъпност, както и осъществяване на по-добър контрол по отношение образуването на нерегламентирани сметища.

Част от устройствата ще бъдат поставени в 12 села на територията на Общината – Покрайна, Буковец, Ивановци, Кутово, Бела Рада, Иново, Гомотарци, Новоселци, Генерал Мариново, Търняне, Капитановци и Динковица, като в някои от населените места дейностите вече са приключили.

Монтаж на видеокамера в с.Кутово / снимка: общ. Видин

Новомонтирана видеокамера / снимка: общ. Видин

Разширява се и съществуващата система за видеонаблюдение във Видин. Камери се монтират на най-посещаваните от жителите и гостите на града обществени места, както и в районите с интензивно движение на превозни средства. Това включва парковите пространства – Крайдунавския парк, „Рова“ и „Владикина бахча“, както и кръговите кръстовища на ул. „Екзарх Йосиф I“ и бул. „Панония“ и при паметника на Христо Ботев (ул. „Екзарх Йосиф I“, ул. „Цар Асен II“ и ул. „Хан Аспарух“), участък от ул. „Цар Симеон Велики“ (от пресечката с ул. „Цар Александър II“ до ул. „Хан Аспарух“) и ул. „Дунавска“ (в района на Колодрума).

Подготовка за монтаж на видеокамера / снимка: общ. Видин

Новомонтирана видеокамера / снимка: общ. Видин

Стартиралото още през миналата година изграждане на система за видеонаблюдение в Община Видин е в изпълнение на един от приоритетите в управленската програма на кмета д-р Цветан Ценков.

Ето няколко стоп-кадъра от общинските камери за видеонаблюдение във Видин, 21.02.2022 г.:

Източник: Община Видин

 

Подобни статии