Начало Икономика Община Враца е наградена за привличане на инвестиции

Община Враца е наградена за привличане на инвестиции

от Mariana Gomileva
1450 преглеждания

Вацлав Крал, финансов директор на MD Elektronik и Калин Каменов подписват договора за нов завод | снимка: общ. Враца

Община Враца е наградена за работата си по привличане на инвеститори. На церемония в четвъртък кметът Калин Каменов получи приз за най-много привлечени инвеститори през 2018 г. на годишните награди „Инвеститор на годината“. Организтор на наградите е Българската агенция за инвестиции, която отличава най-значимите проекти за изминалата година. Водещи критерии са броят на новите работни места и обемът на направените инвестиции.

Кметът Каменов благодари на Министерство на икономиката и Българска агенция за инвестиции за активната подкрепа при преговорите с чуждестранните инвеститори. По думите му предстоят още добри новини за икономиката на Враца. Каменов призова министърът на образованието Красимир Вълчев да подкрепи развитието на техническото образование в града. Последната голяма инвестиция във Враца е на завода на MD Elektronik, който получи сертификат за инвестиция Клас А. В началото на годината компанията и общината подписаха договора за покупка на общински терен, върху който ще се изградят производствените мощности. Общата стойност на инвестицията се оценява на 22 млн. лв., първоначално ще бъдат открити 300 нови работни места, със стартова заплата 1000 лв.

Очаква се завод в общината да направи и най-големият производител на каучукови съединения и пластмасови тръби в автомобилната индустрия – „Теклас България“, уточняват от общината. И тази компания получи най-високия клас за инвеститор – „А“, като се очаква да вложи 30 млн. лв. в изграждането на завода, с откриване на 500 нови работни места още в началото.

Подобни статии