Начало Новини Министерство ще рекламира „Баба Вида“ за български туристи

Министерство ще рекламира „Баба Вида“ за български туристи

от Mariana Gomileva
1204 преглеждания
Община Видин ще получи крепостта "Баба Вида" и Синагогата

Министерство на туризма (МТ) ще започне кампания за насърчаване на вътрешните пътувания, съобщиха от ведомството. В нея ще се включат всички по-големи общини, които ще представят възможностите за туризъм по региони, уточняват от министерството. Рекламната кампания ще е с билбордове, разположени на централни места. Във всяка община, която се включи в инициативата, ще се рекламират забележителности от друго място. Така жители и гости на един регион ще научават за местата, които могат да посетят в друга част на България.

От министерството посочват, че визиите на билбордовете са на културно-исторически забележителности като крепостта „Баба Вида“, комплекс „Перперикон“, крепост „Хисарлъка“, Бесарбовски скален манастир, Александровска гробница и други. Общо за кампанията ще се подготвят над 40 билборда, като грижата по изработката им ще е на МТ. Ангажимент на общините ще е да предоставят безплатно пространство за рекламите на места, на които те ще бъдат видени от възможно най-много хора. Рекламите ще стоят близо шест месеца.

На първия етап в кампанията се включват общините Видин, Монтана, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Перник, Бургас, Хасково и Кърджали. Предстои към тях да се присъединят и други. Рекламирането на вътрешните пътувания е част от стратегията на министерството за насърчаване на вътрешния туризъм. Наскоро приключи и комуникационна кампания за стимулиране на вътрешните пътувания, която е стигнала до около 2 млн. души по данни на министерството.

Според статистика, представена от институцията, от януари до края на октомври нощувките на българи в България са били над 7 млн. броя. Това е увеличение с 6.2% спрямо същия период на 2014 г. Българите, които са пътували и пренощували в страната, са били 2.8 млн. души, с близо 9% ръст за година. Увеличението на приходите от тях е със 7% до над 260 млн. лв.

Подобни статии