Начало Новини Започна ремонтът на алеите към стадион „Христо Ботев“ във Враца

Започна ремонтът на алеите към стадион „Христо Ботев“ във Враца

от Mariana Gomileva
750 преглеждания

Алеите към стадион „Христо Ботев“ ще бъдат с нова асфалтова настилка, като същевременно ще се възстановят тротоарните площи и ще се ремонтира парковото осветление. Дейностите стартираха преди дни и са част от Капиталовата програма на Община Враца за 2020 година.

Ремонт на алеите

Ремонт на алеите

Предвидени са близо 300 000 лева, с които ще се асфалтират алеите към спортния комплекс в града. Дейностите включват още: ремонт на прилежащите площи и на компрометирания тротоар в района на Начално училище „Иван Вазов“. Планира се поставянето на нови пейки и кошчета.

Успоредно с обновяването на парковите алеи към стадиона, ще бъде асфалтиран и участъкът от бул. „Демокрация“, в частта от ул. „Спортна“ до ул. „Козлодуйски бряг“, тъй като настилката е в изключително лошо състояние.

Кметът Калин Каменов коментира, че подобни дейности в този район не са извършвани в последните 20 години. „В местната администрация има много сигнали от граждани за състоянието на алеите, за липсата на достатъчно пейки и осветление на места. С реализирането на строително-ремонтните работи, парковото пространство ще бъде с изцяло нов облик. В момента обсъждаме варианти и за обособяването на още детски площадки на алеите“ – допълни Каменов.

Източник: общ. Враца

Подобни статии