Начало Новини Еврофинансиране: Община Берковица ще представи фондове за подкрепа на бизнеса

Еврофинансиране: Община Берковица ще представи фондове за подкрепа на бизнеса

от Mariana Gomileva
1200 преглеждания

Компаниите от района на Берковица могат да се възползват от бонус точките за Северозападен регион | снимка: общ. Берковица

Възможностите за получаване на финансиране от европейските фондове за бизнеса ще бъдат представени от община Берковица, съобщиха от местната администрация. Срещата ще е на 9 март, сряда, в заседателната зала на общината. Събитието се организира заедно с Областен информационен център – Монтана.

Информационната сесия ще е за следните оперативни програми:

„Иновации и конкурентоспособност“
„Инициатива за малки и средни предприятия“
„Развитие на човешките ресурси“
„Програма за развитие на селските региони“
Програми по европейско териториално сътрудничество

През новия период 2014-2020 г. по редица европейски програми компаниите от Северозападна България получават предимство. Ако проектът е на местна компания или е свързан с развитието на региона, на кандидатите се дават бонус точки за оценяване. Така при класирането те имат предимство пред проекти за по-развитите икономически региони.
Бонус точки се дават по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) и Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. За тази година компаниите могат да кандидатстват за подобряване на енергийната ефективност, системи за управление, разработване и внедряване на иновации. За земеделците има проекти за покупка на техника, а за преработвателите на земеделска продукция – финансиране на строителство и техническо оборудване.

Още за възможностите на европейските фондове може да прочетете в рубриката „Еврофинансиране“, подготвяна съвместно от severozapazenabg.com и консултантската компания „Елана инвестмънт“.

Подобни статии