Начало Новини Германски журналисти рекламират Белоградчик и България

Германски журналисти рекламират Белоградчик и България

от svilen
1548 преглеждания
Гостите посетиха Туристическия информационен център в Белоградчик, където го посрещна Росица Еремиева.

Гостите посетиха Туристическия информационен център в Белоградчик, където го посрещна Росица Еремиева.

Журналистът Юрген Йоргес бе приет от кмета на общината Борис Николов и неговия заместник Росен Димитров. Визитата на госта е част от пътуването му по двата туристически трансгранични маршрута „По пътя на римските императори” и „По пътя на виното”. Журналистът бе придружаван от Владан Кречкович, асистент по проекта „Европейски културни маршрути в средния и долен Дунав” обхващащ маршрути в страните Хърватска, Сърбия, Румъния и България.

Целта на германските гости е да се запознаят със забележителностите на България, свързани с двете теми, които да бъдат  широко рекламирани и популяризирани с оглед превръщането им в туристически дестинации. По темата за римските императори, България ще бъде представена с „Белоградчишката крепост”,  „Улпия Ескус” край село Гиген, римския легион „Нове” край Свищов, „Сексагинта Приста”-Русе и  римската гробница край Силистра.

Относно темата посветена на винения туризъм  ще бъдат посетени Видин (Северозападен регион), Плевен и Велико Търново (Северен централен регион) и град Русе (Североизточен регион).

Събраните материали, свързани с двете теми ще бъдат качени на специален уеб сайт в Интернет.

Във връзка с проекта „Европейски културни маршрути в средния и долен Дунав” в края на месец септември Белград ще бъде посетен от 23 немски журналисти.

Подобни статии