Начало Бизнес Германска делегация от област Ортенау на посещение във видинско

Германска делегация от област Ортенау на посещение във видинско

от Mariana Gomileva
741 преглеждания

Кравеферма и мандра „Боровица“ е една от локациите, които ще посети немската делегация / снимка: Кравеферма и мандра „Боровица“

Делегация от област Ортенау, провинция Баден-Вюртемберг, Германия, водена от Франк Шерер, областен управител на област Ортенау, ще гостува във виднинска област. Официалното посещение е предвидено за 29 и 30 май 2023 г. В състава на делегацията ще участват кметове, общински съветници, експерти от областната администрация на Ортенау и представители на бизнеса. След като неотдавна пандемията от корона вирус наложи временно спиране на ежегодните редуващи се посещения на делегации, сега областният управител Огнян Асенов ще посрещне делегация от Ортенау във Видин за първи път от 2019 г. насам.

Областна администрация Видин и Областна администрация Ортенау, провинция Баден-Вюртемберг, Германия, имат изградени партньорски взаимоотношения от 2010 г. Подписано е и Споразумение за сътрудничество на 20 април 2011 г. Двете области си сътрудничат в сферата на икономиката и развитие на инфраструктурата, като основните приоритетни области на сътрудничеството са: винарство, земеделие, търговски връзки между фирмите, туризъм, управление, околна среда и образование.

Ортенау, Германия / снимка: Peter Buck

По време на двудневната визита са предвидени посещения и срещи в ГИПС Кошава, Ферма и мандра „Боровица“ и винарските изби „Бонония“ и „Новоселска гъмза“. Директният обмен ще се съсредоточи върху темите за професионалното обучение, туризмът, икономиката и бъдещи начини за сътрудничество. Областният управител на Ортенау ще направи дарение от таблети на основното училище „Христо Ботев“ в гр. Дунавци.

Източник: Областна администрация – Видин

 

Подобни статии