Начало Новини Галерията в Белоградчик с нова изложба на картини и фотографии от Северозапада

Галерията в Белоградчик с нова изложба на картини и фотографии от Северозапада

от svilen
3431 преглеждания

Фотография и живопис в една изложба на Радостин Иванов могат да видят посетителите на Художествената галерия в Белоградчик. Изложбата ще бъде отворена за посетители до 18 декември, съобщават от община Белоградчик. Радостин Иванов е нарекъл изложбата си „Северозапад 2“, защото е втората му самостоятелна проява – първата е дебютът му в галерия „Поломие“ в родния му гр. Лом. Името е „Северозапад“, защото художникът и фотограф е решил да покаже изложбата си във всички галерии на Северозападна България, а след това – и в останалата част на страната.

IMG_3924

Целта, която си поставя младият автор, е чрез творчеството си да популяризира красотите на Северозапада. Той експериментира в областта на фотографията от 2010 г., а от месец май тази година започва да рисува с маслени бои върху платно. Самият Иванов казва за себе си, че никога не е учил теория и техники на изобразителното изкуство или фотография. На изложбата в Белоградчик са представени 30 черно-бели и цветни фотографии и 15 живописни платна.

Изложбата на Радостин Иванов ще продължи до 18 декември. Работното време е от 8 до 17 ч. всеки ден, с обедна почивка между 12 и 13 ч. В почивните дни галерията също може да се отвори за посетители след предварителна заявка на тел. 0936/53 042.

Подобни статии