Начало Новини ДПП „Врачански Балкан“ организира излет по повод Световния ден на туризма

ДПП „Врачански Балкан“ организира излет по повод Световния ден на туризма

от svilen
1824 преглеждания

На 27 септември 2014 г., събота, експертите от Дирекцията на природен парк „Врачански Балкан” към Изпълнителна агенция по горите организира приятна разходка до водопад „Скакля“ по повод Световният ден на туризма. Мероприятието е съвместна инициатива с Община Враца.

Записвания за излета се правят в Природозащитен център „Натура“. Подробна програма и информация за събитието можете да откриете в интернет-страницата на парка – тук. Световният ден на туризма се чества ежегодно на 27 септември. Той започва да се отбелязва от 1980 г. с решение на третата сесия на Генерална асамблея на Световната организация по туризма в Торемолинос, Испания (септември 1979).

Официалното честване на празника  ще стане в Гуадалахара в Мексико на 27 септември 2014 г. Тази година темата на събитието е: „Туризмът и развитие на общностите” и подчертава потенциалът за общностите по света, както и ролята на общностите за устойчивото развитие на туризма.

Световната организация по туризъм (СОТ) е водеща международна организация и специализирана агенция на Организацията на обединените нации. Основните цели на СОТ са подпомагане на устойчивото развитие на туризма, популяризирането му като движещ фактор за икономически растеж и устойчиво развитие, и намаляване на негативното му влияние.Насърчава се прилагането на Глобалния етичен кодекс, образование и обучение в областта на туризма, като по този начин туризма става част от инструментариума за постигане на „Целите на хилядолетието“ на ООН.

Туристически поход по маршрут: паркинга на Дома за стари хора над Психодиспансера – Водопад „Скакля“ –м. Мандрата – Медковски серпентини – кв. Медковец, гр. Враца Час на тръгване: 9.00 ч; Сборен пункт: паркинга на Дома за стари хора над Психодиспансера Времетраене: 6 часа (с включен 1 час почивка за обяд).

Източник: peika.bg

Подобни статии