Начало Новини Волейболистите на Белоградчик спечелиха финансиране от спортното министерство

Волейболистите на Белоградчик спечелиха финансиране от спортното министерство

от Mariana Gomileva
1217 преглеждания

Мач на „Град“ – Белоградчик с „Тетевен волей“ – Тетевен / снимка: архив ВК „Град“ – Белоградчик

След тримесечно затваряне в понеделник, започва редовен тренировъчен процес в спортната зала в Белоградчик.

Волейболен клуб „Град“ Белоградчик спечели два проекта по програми на Министерството на младежта и спорта на стойност над 5 хиляди лева. По проекта „Спорт за децата в свободното време“ към ММС от 105 волейболни клуба в страната финансиране са получили само 7 клуба в това число и белоградчишкия клуб.

Ето какво обясниха от ръководството на „Град“ Белоградчик: „Въпреки изолацията и блокирането на спортната дейност, това е сериозен успех и глътка въздух в много трудни финансови времена за спортните клубове. Така успяхме да разплатим всички задължения за сезон 2019/2020 г. и да чакаме динамичното развитие около формирането и администрирането на новия сезон. Доброто е, че ще получим сума която ще подпомогне някои дейности в клуба, но неудобното е малкото време което остава до края на годината, до крайния срок на проекта. Трудността идва от това, че занимания трябва да се водят и през юни и юли с учениците, т.е. през ваканцията. Въпреки, че доста време бяха обездвижени по обясними причини, ще бъде трудно събирането особено в град като нашия, с оглед на това, че повечето отиват по селата, на море ако е възможно и т.н. Трудности, които трябва да преодолеем и да финализираме успешно проекта. Високи са изискванията не само по отношение на присъствието в тренировките (да се надяваме на съзнанието на децата и техните родители), но и по отношение на санитарните изисквани в спортното съоръжение: филтър на входа/безконтактно измерване на температурата и дезинфекциране на ръцете/, дезинфекциране на местата за преобличане и игралната площ и топките, осигуряване на необходимите 4 кв.м площ на трениращ. Всичко това в нашата зала е изпълнено”.

Спортната зала в Белоградчик / снимка: ВК „Град“ – Белоградчик

Момчетата на ВК „Град” завършиха на трето място от 16 отбора във Висшата лига и получиха покана да се присъединят към отборите в Суперлигата, но поради липса на дългосрочно и трайно финансиране е преценено, че на този етап това не е реално и разумно.

Спортната зала в Белоградчик / снимка: ВК „Град“ – Белоградчик

След тримесечно затваряне и все пак клубът започва сериозна и отговорна работа.

Източник: ВК „Град“ – Белоградчик

 

Подобни статии