Начало Забавления Берковица събира майстори ловци в турнир „Старата пушка“ 2020

Берковица събира майстори ловци в турнир „Старата пушка“ 2020

от Mariana Gomileva
1308 преглеждания

Турнир „Старата пушка“ 2019 / снимка: общ. Берковица

За седма поредна година в град Берковица, на 1 август 2020 г. ще се проведе традиционния турнир „Старата пушка“. Събитието е по повод 126 години от създаването на СЛРД „Сокол“ гр. Берковица и 125 години от издаването на първото ловно списание „Ловецъ“ (1 август 1895 г.).
СЛРД „Сокол“ – Берковица канят приятели, ловци, притежатели и ценители на старинното ловно оръжие да се съберат и за поредна година да затвърдят традициите, единството и приемствеността в ловната организация. Събитието се организира с подкрепата на Община Берковица.

Турнирът ще се проведе на 01.08.2020 година.
Сборен пункт – 7:00 часа пред сградата на СЛРД „Сокол“ гр. Берковица/ ул. Александровска, бл. 26. За повече информация: тел. 0887819604, e-mail: slrd_sokol@mail.bg

Турнир „Старата пушка“ 2019 / снимка: общ. Берковица

Предвид епидемичната обстановка в страната и в съответствие със законодателството на Република България, спазването на всички противоепидемични и предпазни мерки на открито ще бъдат задължителни.

Хищници край Врачанско / снимка: СЛРБ

През първото полугодие на 2020 г. в ЛРС-Враца отбелязват ръст на отстреляните хищници. До края на юни са предадени проби за изследване в лаборатория от 133 чакала, 107 лисици и 8 скитащи кучета. „Ще подчертая, че посочените цифри са от официалната ни статистика и срещу всеки отстрелян екземпляр сме дали патрони за поощрение на стрелците. В действителност отсреляните хищници са двойно повече – коментира Стоян Стоянов, ръководител на ЛРС-Враца – Тенденцията за увеличаване на популацията на чакала се запазва. През последните години той завладява все по-обширни територии – приспособи се за оцеляване в планината, добре се развива в горите и полетата. Измести лисиците, които в търсене на нови местообитания навлязоха в населените места и все по-често раждат и отглеждат малките си в изоставени селски къщи и дворове“.

С присъствието на турнира „Старата пушка“ 2020 участниците ще затвърдят традициите, единството и приемствеността в лова в Северозападна България.

Източник: общ. Берковица

 

Подобни статии