Начало Новини Изследовател от Белоградчик иска да покаже красотата на региона в конкурс на National Geographic

Изследовател от Белоградчик иска да покаже красотата на региона в конкурс на National Geographic

от Mariana Gomileva
2540 преглеждания
Можете да ласувате за Кирил Кирилов на сайта на http://explorebg.natgeotv.com/

Можете да гласувате за Кирил Кирилов на сайта на http://explorebg.natgeotv.com/

Роденият в Белоградчик Кирил Кирилов е един от кандидатите в конкурса на National Geographic Channel България, с който ще бъдат избрани изследователи на най-красивите места в страната, става ясно от официалната страница на телевизията. Кирилов смята да представи забележителностите на района около родния си град, ако бъде избран за финалист в конкурса Explore Bulgaria.

„Не искам да ви разказвам за отделни изживявания. Вие можете по всяко време да дойдете и да ви заведа лично, та сами да ги изживеете. Но искам да ви кажа за мечтата си отново да има Магурска школа, отново хора да ходят сред скалите и да ги разбират. В представите си виждам този район като едно голямо подобие на Етъра в Габрово – изпълнено с възстановки на древни поселища и практики, насочено към разкриване и предаване на тези 1.4 милиона години човешко просветление“, пише в представянето си Кирил Кирилов.

Кирилов, който е дипломиран инженер, е член на Археологическо дружество – Белоградчик и е проучвал много от древните култови места и пещерите в региона. Част от проучванията му са задълбочени изследвания на рисунките в пещера Магура, в които той вижда първообрази на по-късни културни феномени, станали част от българската и европейската традиция и история.

Засега Кирилов е един от най-харесваните участници в надпреварата на NatGeo Channel с повече от 800 гласа.

Участниците с най-голяма подкрепа ще бъдат интервюирани от жури на телевизионния канал и шестима от тях ще имат възможност да заснемат по един епизод за малко познати и красиви места в България. Филмите ще бъдат излъчени по телевизионния канал, като продължение на миналогодишния проект Explore Bulgaria. Гласуването за участниците ще продължи до 19 февруари, а Кирил може да подкрепите на http://explorebg.natgeotv.com/profile/2284. Профилът му се познава веднага и по хубавата снимка на Белоградчишките скали. За да гласувате се изисква само бърза регистрация в сайта или профил във Facebook.

От severozapazenabg.com подкрепяме всички изследователи, които искат да покажат красотите на Северозападна България и обещаваме да срещнем читателите си с Кирил Кирилов. Защото заслужавате да откриете прекрасните тайни на този регион.

Подобни статии